USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Mark: Майбутнє розсудить…
Жоден з олігархів під час «русской весны» не взяв на себе відповідальність за регіон і не спромігся відкрито виступити проти Кремля. Крім Ігоря Коломойського.

13 лютого відомий бізнесмен Ігор Коломойський відсвяткував свій 54-й день народження. Цікаво, що якісь публічні привітання, зокрема, з боку влади, принаймні в інформаційному просторі, не зустрічалися. Хоча фейсбук-спільнота своєрідно відсвяткувала. Наприклад, пост-привітання на сторінці «УКРОПу» в ФБ, який починався зі слів «сьогодні народився ворог Путіна №1...», зібрав близько 1,7 тис. лайків, 630 поширень і десятки коментарів.

Це певним чином парадокс. Адже в березні 2014-го, коли над Україною нависла загроза так званої «русской весны», жоден з олігархів не взяв на себе відповідальність за регіон і не спромігся відкрито виступити проти Кремля. Ігор Коломойський погодився очолити Дніпропетровську облдержадміністрацію. І саме завдяки його команді і під його керівництвом разом з волонтерами та добровольцями агресора вдалося зупинити. Всі інші — або відмовилися (Рінат Ахметов), або були менш ефективними (Сергій Тарута на чолі Донецької ОДА). Якби Ігор Коломойський не погодився, то невідомо якою була б доля півдня та сходу України.

Не менш важливою була і його роль під час засідання приватизаційної комісії Верховної Ради. Тоді Ігор Коломойський публічно закликав нарешті розібратися з приватизаційними процесами часів президентства Кучми і почати грати за правилами. До речі, в програмі Лариси Губіної «В кабінетах» на «5-му» каналі Ігор Коломойський заявив, що «олігархом є не Пінчук, справжній олігарх — Кучма». Це була справжня інформаційна бомба. Своєрідною ж відповіддю з боку влади стало його звільнення з посади голови Дніпропетровської ОДА і подальший арешт соратника Геннадія Корбана.

Можна також згадати і інформаційну кампанію телеканалу «1+1» у висвітленні резонансної «справи Гонгадзе—Подольського», зокрема судових засідань щодо головного виконавця вбивства журналіста Георгія Гонгадзе та побиття громадського діяча Олексія ПодольськогоОлексія Пукача. Не менш гострими були і програми, які стосувалися замовників згаданих злочинів.

Звісно, ніхто не ідеалізує Ігоря Коломойського. Він не «білий і пухнастий»... По-перше, святих в буремних 90-х не було. Як тоді робилися капітали і які використовували методі — країна пам’ятає... По-друге, є окремі історії, як наприклад з «Укрнафтою», після яких залишилося більше запитань ніж відповідей (він себе проявив не з найкращої сторони). Деякі соратники докоряли Коломойського пасивною поведінкою і під час судового засідання над Геннадієм Корбаном...

І, все-таки, майбутнє розсудить. А поки українці запам’ятають його як «живу», сильну і відповідальну людину, яка наважилася і таки зупинила ворога на Дніпрі.

Підготував Іван КАПСАМУН, «День»
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
ОТКРЫТОЕ ПИСЬМО. В прекрасном фильме (пока не запрещенном) "Иван Васильевич меняет профессию" есть замечательная сцена. Управдом отчитывает главного героя за…
Тема опасности, якобы исходящей от «мягкой белорусизации» не сходит со страниц российских СМИ. Однако впервые речь зашла о «военных решениях», будто бы…
Смотрю сегодня видео 22 января 2014-го года на Грушевского, и думаю, что "Беркут" не посмел бы так нагло действовать, если…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus