USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98
Oksana: Вікно у природу, або новий дизайн у Луцьку
Сучасні люди все життя тікають від природи, і тільки тепер зрозуміли, що саме природа – це те місце, де можна сховатися від задушливого бетону міста. Саме тому нині популярним у світі стало вертикальне озеленення. До Луцька теж прийшло зелене ноу-хау у вигляді поки що єдиної картини з моху. Що це таке, звідки воно взялося розповідає лучанка Ольга Лучук, яка і привезла картину фітнес-залу «Спорт Лайн».

З самого дитинства Ольга займалась мистецтвом, отримала освiту художника-дизайнера, 6 рокiв займалась флористикою, та все життя прагнула творчого зростання, розширення своїх знань. За життєвими обставинами потрапила з чоловiком до Москви, де почала втiлювати всi свої умiння у новiй професiї – стала дизайнером iнтер’єрного озеленення.

Насправді це не новинка. Це древні технології, адже люди завжди прикрашали своє житло. Згадаймо ті ж висячі сади Семіраміди. Беручи древні технології, сучасні люди задумалися над тим як принести шматочок природи до себе в квартиру, витрачаючи на їх догляд мінімум часу.

«Що таке вертикальне озеленення? Все дуже просто – це шматочок життя на мертвій стіні квартири, офісу чи ресторану. Поки є два види озеленення – це фітостінки з живими рослинами, які мають спеціальну систему поливу, тому їх треба поливати лише раз на два-три тижні. А також є технологія фітостін, панно, картин з живим мохом – таке озеленення не потрібно поливати взагалі. Завдяки спеціальному розчину такі рослини можуть до 10 років зберігати свою красу без догляду», - розповідає дизайнер.

Саме таку «мохову технологію» Ольга втілила у картині та привезла її до Луцька, щоб презентувати тренеру Олені Чирук. Картина, насправді, навіть пахне лісом, її хочеться оглядати і оглядати.
Дівчина працює уже з готовим матеріалом, який привозять з Фінляндії. Встигла «озеленити» багато домівок та офісів компаній, ресторанів. Мох має декілька відтінків та абсолютно безпечний, тому якщо вирішите оздобити квартиру мохом – будьте певні, ця краса безпечна і довговічна.

«Ми можемо цілі ландшафти перенести у домівку. Картини з моху в гарній рамці – це таке собі вікно в природу. Зелений колір, як відомо, заспокоює, стабілізує нервову систему. Такі природні картини оздоровлюють та повертають до наших витоків», - каже Ольга.

За словами Ольги Лучук, Україна відстає у розвитку озеленення від тієї ж Росії, куди з’їжджається багато митців та діляться досвідом, вдосконалюються. В Україні подібних проектів дуже мало. Оскільки ціна матеріалу чималенька, то подібні проекти, як паростки, починають проростати у поки у великих містах :

«На мою думку, це віяння швидко прийде в Україну і знайде своїх прихильників, адже це дуже цікаво, практично, екологічно і відповідає трендам у дизайні та озеленення інтер’єру. Звичайні озеленення в горщиках займають багато місця, та потребують постійного догляду. А вертикальне озеленення – це озеленення стіни, для цього додаткового місця не потрібно. Можна ж робити цілі ліси у квартирі – дуже надихає створювати круті арт-проекти».

Багато проектів уже реалізовано. А зараз спільно зі своїм чоловіком-художником створюють такий собі мохово-масляний арт. Чоловік пише портрети відомих людей масляними фарбами, а Ольга пише такі ж портрети тільки мохом. Поки готовий портрет Альберта Ейнштейна.

Планують створити цілу серію портретів та показати виставку в Україні, зокрема у Луцьку, щоб земляки надихнулися еко-творчістю.

Щодо питань про війну в країні Ольга відповідає, що вона впливає на душу та настрій, адже живучи в Росії вони з чоловіком душею і думками в Україні:

«Творчі люди живуть у своєму окремому світі. Ми багато спілкуємося з творчими людьми, і вони кажуть, що ми, українці, найкреативніші люди. Саме тому наші проекти замовляють відомі компанії, мовляв, ми маємо інше бачення світу, відмінне від росіян», - каже дизайнер.

Ольгу Лучук створювати прекрасне найбільше надихають люди, та природа.

І живучи думками у Луцьку вона планує повернутися в Україну, щоб творити з новими знаннями та навчати українців творити природою.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Зрозуміло, що в такій гранично гострій обстановці говорити про шляхи розвитку економіки і підвищення доходів пересічних громадян – заняття складне…
Агресивна, співчутлива, з надією, з безнадією, від росіян і українців; але всім - вийми та поклади просто зараз поваленого Путіна,…
Сьогодні послухала запис розмови заступник голови Нацбанку з деякими власниками банків і службовцями з тієї ж сфери. Прийшла думка: мені…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus