USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Олександр Ніколайчук: У продовження теми нічного алкоголю та правопорядку у Луцьку
Якби не річний досвід нічних патрулювань міста та чергувань разом із правоохоронцями по забезпеченню громадського порядку, я б однозначно підтримував би представників бізнесу в питанні доцільності продажу алкоголю вночі.

Отримавши власні свідчення й побачивши особисто наслідки неконтрольованого споживання спиртного, я можу впевнено стверджувати: «Друзі, гроші таки «пахнуть»! Причому, дуже часто кров’ю».

Першим кроком активістів було ініціювання заборони продажу алкоголю в нічний час у Луцьку. Другим – ініціювання заборони продажу на територіях сільрад, які прилягають до міста (залишилася одна "злісна" Прилуцька сільська рада, котра постійно знаходить «відмазки»!), щоб припинити продаж на АЗС, які фактично знаходяться в межах міста. При зустрічі із міським головою Луцька Миколою Романюком та його заступниками Святославом Кравчуком та Тарасом Яковлевим домовилися, що міськрада підготує звернення до керівництва АЗС «ОККО» по вул. Гордіюк, щоб ті за власною ініціативою і на прохання міської влади припинили споювання лучан «у законний спосіб». Третім кроком є спільна робота по недопущенню продажу МАФами та невеликими магазинами, які важче проконтролювати. Ось тут і "заштопорилось". Виявляється, що відсутні дієві механізми по обмеженню діяльності злісних порушників. А так вже хочеться перейти до «роботи» по «точках», де продають з рук казна-що.

90% злочинів чи правопорушень, пов’язаних із насиллям, вчиняються в стані алкогольного сп'яніння. Із червня 2014 року з часу запровадження обмеження на продаж алкоголю в нічний час кількість злочинів та правопорушень у Луцьку зменшилась удвічі(!) (згідно зі статистикою міськвідділу).

Чую два основні закиди від власників магазинчиків:
- зменшиться виручка. Як навчите своїх клієнтів купувати завчасно і про запас, нічого не зміниться. Хтось не продає категорично, а хтось з цього користується, продовжуючи незаконну діяльність і сприяючи розповсюдженню злочинності та вчиненню правопорушень. Якщо у людини алкоголь не може бути вдома про запас, чи його не вистачає і потрібно «доганятися», то це вже не ваш клієнт, а пацієнт іншого закладу. Лікувального. Як варіант, створюйте заклади для контрольованого споживання алкогольних напоїв.
- ми не можемо контролювати продавців. Інші ж, хто не продає, можуть. Та не мені ж Вам розповідати, як правильно облаштовувати бізнес.

Почуйте нашу принципову позицію: у Луцьку має бути порядок на вулицях і в домівках. А наші патрулі замість того, аби приділяти свій час іншим, не менш важливим справам (у тому числі й контролю тих же правоохоронців чи держслужбовців), змушені займатися розганянням «алкашні» та втихомирюванням п’яних дебоширів по хатах.

Не продавайте алкоголь уночі. Питання не стоїть у тому, щоб Вас покарати. Завдання наше – достукатися до Вашого сумління! Рано чи пізно кожен із Вас чи Ваших близьких може стати жертвою якогось неврівноваженого п’яного правопорушника.

27.01.2015 у Луцькій міській раді відбувся круглий стіл, де розглядались окреслені мною вищезазначені проблеми. Так, будуть внесенні зміни до порядку встановлення режимів роботи об’єктів торгівлі, сфери послуг та закладів ресторанного господарства в Луцьку. Проблемними залишаються питання збільшення штрафних санкцій до порушників та позбавлення ліцензій. Спільно із правоохоронцями, податківцями та держслужбовцями міськради готуємо зміни до законодавства, щоб подати через нашого луцького депутата-мажоритарника на розгляд до Верховної Ради України. Наголошую і повторюю: це стосується порушників, а не порядних сумлінних платників податків та тих, хто офіційно створює робочі місця.

_______________

Звернення "Самооборони Волині" адресоване до ВСІХ без винятків власників та відповідальних осіб закладів відпочинку, які працюють у нічний час.

Шановні, звертаємося до Вас із такими пропозиціями:
1. Належним чином та власними ресурсами організувати роботу закладу щодо забезпечення громадського порядку як у приміщенні, так і на прилеглій до нього території.
2. Забезпечити додаткове освітлення території, що знаходиться навколо об’єкту ведення бізнесу.
3. Забезпечити цілодобову якісну відеореєстрацію як усередині приміщення, так і за межами, на територіях, що безпосередньо прилягають до закладу. Безперешкодно надавати відеозаписи правоохоронним органам. Забезпечити вільний он-лайн доступ через інтернет до камер зовнішнього спостереження.
4. Обов’язково дотримуватися «режиму тиші» у ті дні, коли оголошується траур у місті чи в державі.

Просимо не сприймати вищезазначені вимоги як вияв особистої неприязні, не розцінювати, як тиск на умови ведення Вашого бізнесу. Ми живемо та працюємо в одному місті, а тому разом необхідно дбати про добробут і безпеку лучан та гостей міста, а також віддавати шану загиблим воїнам та їх родинам.
Сподіваємося, що Ви адекватно оцінюєте той факт, що наша країна перебуває в стані неоголошеної війни із потужним агресором – Російською Федерацією. Загроза вчинення терористичних актів зросла в рази. Крім того, із зони проведення АТО повертається велика кількість військовослужбовців з ознаками порушення психічної рівноваги. Групам швидкого реагування регулярно доводиться виїжджати на виклики щодо забезпечення громадського порядку та наданню допомоги правоохоронцям до суб’єктів господарювання, які проводять свою діяльність у нічний час, що у значній мірі відволікає нас від виконання інших, більш нагальних та складних завдань, які організація ставить перед собою в забезпеченні правопорядку та дотриманню норм законодавства.

Шановні наші земляки, просимо усвідомити, що відповідальність за громадський порядок та безпеку громадян ми несемо солідарно.

Зі сподіванням на порозуміння та з надією про співпрацю.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Якщо чогось і боятися, то народного гніву
Про життя і смерть
Вирішив висвітлити будні активних лучан, котрі допомагають правоохоронцям оберігати громадський спокій у місті
Коментарів: 2
123 Показати IP 29 Січня 2015 22:35
коментар було видалено
Mik (галицька миша) Показати IP 3 Лютого 2015 11:11
Обмеження торгiвлi алкоголем неминуче заподiють шккоду держбюджету. Згадайте "антиалкогольну кампанiю" Горбачова (1985).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus