USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Петро Чечелюк: Луцька «Жмеринка» часів Ільфа і Петрова
Хто ж керує Волинською обласною лікарняною касою?

Читачі вже знайомі з публікацією «Пліснява на волинській охороні здоров’я» («Волинська газета», 29 січня 2016 р.), де під «чуйним» керівництвом голови правління і виконавчого директора в особі Дмитра Глазунова йшлося про трансформацію Волинської обласної лікарняної каси (ВОЛК) в кишеньковий «фонд» чи сімейний «бізнес» Дмитра і його сестри Катерини Глазунової. Журналістське розслідування автора публікації вивело на нові цікаві факти і зловживання, щоправда, цього разу – з заступником голови правління ВОЛК Віктором Корміним.

Аби ближче познайомитися з новим персонажем місцевого «благодійництва», для початку – деякі епізоди його бурхливого життя-буття. Освіта в нашого нового «благодійника» – диплом колишнього Луцького педагогічного інституту ім. Лесі Українки (фах – українська мова і література), і київської Вищої партійної школи (ВПШ) ЦК ПУ, тому наш «герой» – «і швець, і жнець, і на дуді грець». В усякому разі – він так вважає.

З головою поринувши в бізнес, 14 листопада 1997 р. він реєструє ТзОВ «Кредитна спілка «Ощадно-кредитовий кооператив (м. Луцьк, вул. Пушкіна, 2-а)». В цій хитромудрій назві читач, очевидно, вловлює, що така спілка бере на себе зобов’язання і заощаджувати кошти, і акумулювати їх на своїх рахунках за рахунок кооперації членів, і кредитувати населення. Тим паче, під обіцяні тоді «високі відсотки».

Сьогодні, враховуючи двадцятирічну відстань від тих подій, важко гадати, яку кількість «кооператорів» було залучено Корміним у цей місцевий «МММ», скількох членів і на які суми він «кредитував», скільки кому «заощадив». Загалом, скільки людей ошукав? А у 2004 р. нинішній творець місцевої «страхової медицини» пропав, як ніби впав в унітаз і змив за собою воду, спливши лише у 2010-му. В усякому разі, такий «розклАд» справ відомий автору цих рядків. Час стирає сліди, але… куди ж дівся Кормін? Що це був за «тайм-аут»?

Переді мною копія вироків двох судів в різних регіонах держави Україна:

«Кормін Віктор Петрович, 27. 05. 1954 р. н., с. Великі Межиричі Корецького району Рівненської області, (номер і серія паспорта), зареєстрований у с. Олександрівка Рожищенського району.

Ст. 367 ч. 2 (Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб (з тяжкими наслідками).

Стаття 364 ч. 2 (Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб (з тяжкими наслідками).

Стаття 366 (Службове підроблення. Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).

8 жовтня 2003 р. Луцький міськрайонний суд, вирок за ст. 367 ч. 2 КК України: 2 роки 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права займати відповідні посади строком на 3 роки, штраф 2000 грн (застосована амністія);

28 жовтня 2004 р. Рівненський міськрайонний суд: вирок за ст. 364 ч. 2; ст. 366 КК України – обмеження волі строком на 2 роки (реальний термін відсидки) з позбавленням права займати відповідні посади впродовж трьох років.

Здавалось би, чи не варто було б після таких важких моральних і матеріальних потрясінь у віці 50 років осісти на хуторі Олександрівка, що в мальовничому місці неподалік Луцька, вирощувати смачну полуницю, завести ферму домашніх перепелів чи равликів, насолоджуючись життям не з вікна, закріпленого решіткою, а з альтанки, обвитої виноградною лозою? Але, як кажуть, що не людина, то характер: любов до таємничого шелесту федеральних резервних білетів США номіналом $100 із зображенням одного з «батьків-засновників США» Бенджаміна Франкліна перемогла.

Прийнято вважати, що люди таких професій, як Дмитро Глазунов, набирають у найближче оточення собі подібних. Важко сказати, коли Віктор Кормін став у нього «сателітом» чи прислужником (як завжди, таємниця в таких «детективах» покрита мороком). Але справжні таланти розцвітають в будь-яких умовах. Тим паче, якщо за ними не доглядають правоохоронні органи. І Віктор Кормін, ледве оправившись після чечевичної тюремної баланди, вкотре оцінює свою менеджерську чарівність: у липні 2010 р. (згідно з повідомленням Волинського обласного управління юстиції №141), місцевий «Мавроді» легалізує Волинський обласний осередок ВГО «Громада і закон».

На Волині з такою назвою зареєстровані обласна і Луцька міська організації. Віктор Кормін реєструє над ними паразитичну надбудову і називає її… «Волинський обласний відокремлений підрозділ» (???). Такий собі «презерватив» разового користування. Від кого і чого відокремлений? Які його функції, статут, цілі діяльності? Хто туди входить, крім самого Корміна і, можливо, його тещі? Скільки «багнетів» він може виставити на захист «законності»? Цього ніхто не знає і ніколи не взнає. Тому що не можна щось взнати про те, чого не існує.

Проте автору таки пощастило дещо взнати: ця фікція як яскравий приклад повної розумової самокастрації, була зареєстрована під Віктора Корміна і Дмитра Глазунова. Ось уже впродовж кількох місяців на фірмових бланках «відокремленого підрозділу» наш герой від порога до порога розносить по ЗМІ і місцевих органах влади звичайні кліше, схожі одне на одного як штамповані сувеніри – брудні пасквілі на працівників медичних закладів обласного центру з вимогами «закрити…», «покарати…», «подолати безкарність…», «провести об’єктивне розслідування шахрайських дій…», «не зволікати…», «долучитися до контролю за перебігом подій…». Тобто, базарні «факти», насичені власними інсинуаціями, від яких аж несе Жмеринкою часів Ільфа і Петрова.

Кінцевий результат цих наперстників – підгребти під себе інші благодійні фонди міста, пов’язані з охороною здоров’я. За ці «послуги» холоп не сіє, не жне, а їсть із руки свого благодійника. Оця місцева «Жмеринка» зі своїми остапами бендерами – яскравий приклад, як у XXI ст. маленький прошарок пройдисвітів намагається створити «страхову медицину», і який хоче, аби український народ за власний рахунок створив їм хороше життя.

Цих, із добре розвинутими хапальними рефлексами «благодійників», нам із вами треба утримувати зі своєї кишені. Це узаконений бандитизм, це зловживання марними спробами держави покращити медичне обслуговування зубожілого населення.

Разом із тим, виникає запитання до влади: чому вона бездіяльна, чому потакає таким фальшивим, двічі судимим «захисникам громадських інтересів»?

Чому подібні злочинці з кримінальним минулим мають доступ до грошових ресурсів, призначення яких – лікування людей?

Чому дозволяють дискредитувати в очах усього світу справжнє громадянське суспільство в Україні?

Можливо, тому, що справжнє громадянське суспільство – міцне, яке може відстояти свої права – їй просто не потрібне?

Петро ЧЕЧЕЛЮК.

На фото з кінофільму «Золоте теля»: головний герой Остап Бендер – відпочиває...
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Вчора відбулось засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури,…
Коментарів: 6
254 Показати IP 21 Січня 2017 18:09
А хто керує волинською медициною? Хто керував раніше і що з цього вийшло?
для 254 Показати IP 22 Січня 2017 07:47
Мова йде не про управління медициною, а про гроші лікарняної каси і про негідників, яким люди і організації довірили ці гроші.
Для для Показати IP 22 Січня 2017 11:36
А на чиїй території діє каса? Чи має каса наглядову раду? Якщо так, то з кого вона складається? Бо яка "медицина", така і каса. Чи не так?
лікар Показати IP 23 Січня 2017 08:54
У Польщі хочуть ліквідувати страхову медицину "Не може бути так, щоб право на опіку в громадській системі охорони здоров’я залежало від того, чи хтось заможний, чи ні", – говорив у студії "TVP Info" міністр охорони здоров’я Польщі. Константи Радзівіл представив деталі ліквідації Національного фонду здоров’я та реформу галузі охорони здоров’я, зазначає МоніторІнфо. Ліквідація Національного фонду здоров’я, запровадження Національної служби здоров’я та створення мережі лікарень – це одні з основних планів департаменту охорони здоров’я на найближчий час. "Це буде непроста реформа. Наша головна мета – дотримання прав пацієнтів", – коментував прем’єр-міністр під час прес-конференції. "Із січня 2018 р. не буде поняття медичного страхування. Таку ситуацію спостерігаємо в багатьох інших країнах, тобто це не рішення невідомо звідки", – зазначив міністр. Радзівіл наголосив, що подібні рішення запровадили, наприклад, Скандинавія, а також Великобританія, Ірландія, Іспанія та Італія. Як пояснив урядовець, у цих країнах "кожен, хто потребує медичної опіки, може її отримати". "І так само буде у нас", – запевнив глава департаменту охорони здоров’я. Мета реформи, як вказав міністр, – виключення ситуацій, коли хворі відмовляються від лікування, бо не мають страховки. Константи Радзівіл підкреслив, що право на опіку в громадській системі охорони здоров’я не має залежати від заможності пацієнтів.
колега Показати IP 23 Січня 2017 09:39
Абсолютно точний портрет Корміна, бо знаю його по роботі в облвиконкомі. Вискочка, бездарний, популіст, брехун. Людина може залишити в житті слід, а може наслідити, насрати. Петро ще не все знає. Остап Бендер мав тільки одну фірму - «Роги і ратиці», а Кормін наприкінці 90-х років заснував мережу місцевих МММ і гадав, що гроші до нього будуть плисти рікою. У нього були товариства з ДУЖЕ обмеженою відповідальністю «Веста – Ч» і «Час – Ч», не рахуючи кредитної спілки. Він пов’язав їх з Фондом «Інваліди Чорнобиля». «Веста» мала виробляти безалкогольні напої, проте далі реєстрації справа не пішла. «Час» був націлений на оптову торгівлю машинами з розмитненням. Мав бути новий «клондайк». Теж відбулось тільки на папері. Одне з цих МММ він продав якомусь менту. Плутяга, пройдисвіт, торбохват. Привітається і після такої людини виникає патологічне бажання вимити з милом руки. Зустрінусь з Петром і багато чого розповім.
для прокурорів Показати IP 24 Січня 2017 09:16
Ця стаття - своєрідний запит до волинських прокурорів: хто ж, все таки, керує касою, якого рівня, честі і совісті люди? Відомо, що з цих проблем відкрите кримінальне провадження. А ще відомо, що Глазунов в черговому глибокому запої. То чи не настав час робити висновки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus