USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Вероніка Романович: Відкрите депутатське звернення
Голові Волинської обласної ради
Валентину Вітеру

Голові Волинської обласної державної адміністрації
Володимиру Гунчику

Депутат Камінь-Каширської районної ради
Вероніка Романович

Електронна пошта: [email][email protected][/email]

ВІДКРИТЕ ДЕПУТАТСЬКЕ

ЗВЕРНЕННЯ


Шановні панове Голови !

Всі ви добре обізнані на тому, що в 2015-2016 роках мають відбутись суттєві зміни в системі місцевого самоврядування та місцевого управління – децентралізація регіонального управління. Метою децентралізації є: 1) активування економічної діяльності в містах та селах нашої країни заради унеможливлювання існування дотаційних чи регресивних регіонів; 2) утвердження унітарного устрою через кооперацію місцевих рад, а не завдяки диктату Столиці; 3) забезпечення існування об’єктивних засад демократичного ладу, що можливо завдяки середньому класу та економічно вільним громадам, а не нескінченним розмовам шатних політиків та оплачених інтелектуалів.

Децентралізація передбачає виведення на передній край економічного, політичного й навіть адміністративного життя громад та переміщення апарату чиновників на рівень професійної діяльності з врегулювання суспільних відносин відповідно до потреб даного суспільства.

Україна має позбутись понять «простий громадянин», «проста людина». Простими мають бути чиновники, правоохоронці, судді. Кожна людина в нашому суспільстві має опинитись в умовах, які даватимуть їй можливість будувати власне життя, розбудовуючи життя своє громади, регіону, держави в цілому.

Така суспільна трансформація є з непростих. Можновладцям важко змиритись з тим, що влада не є каналом їх власного збагачення через перетворення посади на орган насилля й розкрадання. Натомість громадянам важко прийняти думку, що головна відповідальність за справи, принаймні в їхній громаді, лежить на них, а не на недоглянутих ними чиновниках.

На таку трансформацію потрібні неабиякі зусилля, і що найголовніше – системна, кваліфікована роз’яснювальна робота. Люди повинні взнати, що вони вміють набагато більше, аніж думають про себе.

Потрібно зробити перший крок.

Пропоную до 26 грудня 2014 року організувати і провести громадські збори, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування», сільських, міських, районних, обласної громад, на яких заслухати звіти про виконання бюджету 2014 року, а також заслухати інформацію про перспективи бюджету 2015 року та перспективний план розвитку кожної громади, районів, міст обласного підпорядкування, області в цілому. Чиновники повинні пройти школу звітування перед громадою, а не тільки перед знайомими депутатами, а громадяни повинні отримати можливість зрозуміти, що вони багато на чому розуміються, і тому повинні включатись в реформаторські процеси.

Прошу апарату Волинської обласної державної адміністрації довести це звернення до усіх рад Волинської області.

15.12.2014 р.

Депутат Камінь-Каширської районної ради
Вероніка Романович
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
19 листопада 2015 року на сайті Верховної Ради України оприлюднено петицію «Про узгодження роботи органів виконавчої влади з вимогами перетворення…
29 січня 2015 року група бійців Афганської штурмової роти, перебуваючи у відрядженні у Волинській області звернулась до Голови Волинської обласної…
На днях заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд зі студії «5-го каналу» заявила, що пріоритетним завданням наступної сесії ВРУ…
Коментарів: 11
Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 15:55
Вероніка Романович - це часом не власниця сумновідомого генделика, що діє у приміському до Каменя-Каширського селі Підцир'я? Цей заклад працює цілодобово і зажив слави в місцевих правоохоронців, як розплідник правопорушень.
Провоохоронець Аноні Показати IP 16 Грудня 2014 16:04
"Цей заклад працює цілодобово і зажив слави в місцевих правоохоронців, як розплідник правопорушень" ...? Це Аноніме ви про що? Про те, що бездоганні міліціянти Каменя бухають, не доїхавши до міста? Не правда !!! Ми вживаємо виключно після служби, виключно в колі сім'ї і високоморальних людей - суддів, прокурорів. Можемо пропустити кілька стопариків хєрису з головою держадміністрації. Так що, якщо ви колишній міліціонер, звільнений за цілодобове пияцтво, то нас ваші уподобання зовсім не цікавлять.
444 Показати IP 17 Грудня 2014 10:22
мда... в тому забитому барчику тарілка фруктів 10 років назад коштувала чимало. Гарна ходзяйка, аж в політику кинулась
Всім Показати IP 17 Грудня 2014 12:29
Відкладіть почуття, увімкніть розум, позбудьтесь бажання жити за чужий рахунок, і нарешті прочитайте звернення. В ньому те, в разі досягнення чого вам, які не бачать тему, а бачать того, хто її подав та ще крізь власний досвід - вам не буде місяця у майбутньому. Подумайте на цим, змініться на краще і можливо виживете.
Mik (галицька миша) Показати IP 18 Грудня 2014 09:55
Веронiка Романович - Камiнь-Каширська миша... Але, її погляди - як у галицьких мишей.
Маврикіївна Показати IP 18 Грудня 2014 10:47
Вероніка - членкиня команди Яценюка. Ось їй і потрібно відвернути увагу від грабіжницьких псевдореформ її боса Арсенія і перевести увагу людей на що завгодно. Щоб обурювались не студенти, у яких відбирають стипендії, не працюючі пенсіонери, у яких відбирають пенсії, не пільговики, у яких відбирають пільги. Давайте краще поговоримо про нікому не потрібну децентралізацію.
Анонім до Маврикіївна Показати IP 18 Грудня 2014 15:06
100 % підтримую
Полиграф Полиграфови до Маврикіївна Показати IP 19 Грудня 2014 20:30
Членкиня -це круто....
Експерт Показати IP 18 Грудня 2014 18:17
Почитав. Цікаво. А тепер позакривайте свої електронні скриньки, бо завтра по Вас прийдуть. Не на ту нарвались. Краще поки не пізно подружіться з Гунчиком, бо справу Арсена на Волині рулить він.
Експерту Показати IP 19 Грудня 2014 10:53
З мого досвіду, схоже на правду. Але зроблю одну поправочку, Це звернення є ініціативою Гунчика. Воно дає можливість виявити багато цікавого, починаючи від Вітра і закінчуючи місцевими ЗМІ. Класний тест для лінивих і сплячих.
Алі абу-Таліб Показати IP 19 Грудня 2014 19:42
Я не до кінця зрозумів, що хоче Вероніка Романович. Але. Хочу наголосити на двох моментах. По перше треба коментувати суть звернення, а не його автора. А по друге, будь-які публічні звіти чиновників перед громадою завжди корисні. Як для чиновників, так і для громади. Думаю, що на таких акціях можна дійсно взнати багато нового.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus