USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Чат із Богданом Шибою
Шановні відвідувачі сайту "Волинських Новин"! Сьогодні наш гість - Луцький міський голова Богдан Шиба.
Михайло Шелеп: на Вашу думку: люди які працюють в виконачих органах Луцької міської ради - це команда Шиби? Ви задоволені роботою цих людей?
Ніколи не старався створювати особисту команду. Приємно що майже всі ці люди працюють для міста. Буду старатися, щоб всі працювали, щоб всі працювали на місто, а не на міського голову.  
Сергій Юрчук: Перейменовувати вулиці стало у Луцьку традицією. Як і те, що це супроводжується безліччю нарікань. Не так на незгоду з перейменуванням, як на незручності, непорозуміння та формальності, що через це виникають: фірмам треба міняти документи з адресами, жителям - реєстрації (бігаючи від паспортного столу до жеку, а і там і там посилають). Чому, все ж, влада Луцька не відмовляється від щорічних перейменовувань?
Правильно було б всі перейменування здійснити ще в 91 році , замінивши назви вулиць, що пов’язані із діячами або із подіями тоталітарних режимів, тоді б це було безболісно. Зараз мусимо наздоганяти. А наздоганяти завжди важче. Я не маю сумніву, що Луцьк – це україснкье місто і всі назви мають бути українські.
Анна Ковалінська: Шановний, Богдане Павловичу! Скажіть, будь ласка, чи Ви вже вирішили балотуватися на другий термін? Кого Ви вважаєте своїм головним конкурентом? Дякую.
Головним конкурентом вважаю безлад у державі., бо якщо він продовжуватиметься ще тривалий час, то це відібє охоту працювати багатьом людям.
Дмитро Тимощук: Богдан Павлович, скажіть будь-ласка в якій валюті ви зберігаєте свої заощадження?
В мене є тільки зарплатна карточка. Вона в гривнях. Із «заощаджень» маю тільки кредит, за який придбав собі квартиру і з яким маю тепер проблеми, бо кожного місяця зростають відсотки.  Заощаджень в прямому сенсі немає.
Валентина Швецова: Вчора у міськраді журналістам видали матеріали з переліком тільки 20 питань, винесених на розгляд сесії (зауважу, що їх насправді було більше сотні). Керівник ІАЦ "Луцьк" Мирослава Радавська пояснила представникам ЗМІ, що в державі криза, тож у міськраді економлять папір. Скажіть, чи дійсно так сильно вдарила криза по бюджету установи ? Як порадите діяти в такій ситуації журналістам, адже питань навіть не вивішують на офіційному сайті міськради? Чи не є це спробою приховати певну інформацію?
На наступній сесії журналіст зможе отримати повний перелік. Це не є таємницею, правда, з’являються часом додаткові питання, що вносяться в останній день. Ця інформація є абсолютно не закритою.
Андрій Ризванюк: Чи буде в найблищиму майбутньому відремонована дорога на Вишків та по вул.Ківерцівська?
Так, вулиця Героїв УПА, буде ремонтуватися першочергово, як тільки встановиться погода в кінці квітня або на початку травня.
Галина Баран: Чи зроблено уже проект будівництва садочка та школи у 55-му мікрорайоні? Якщо так, то коли ці об'єкти з'являться на теренах цього мікрорайону?
Ці обєкти проектуються. До осені мають бути готові проекти. А будуватися будуть вже наступного року.  
Олег Криштоф: Добрий день Богдане Павловичу, як ваше здоров'я настрій?
Тиждень тому став чемпіоном із віджимання штанги лежачи. Хіба після цього можуть бути погані здоров’я і настрій?
Сергій Олешкевич: Богдан Павлович, чи плануєте ви надалі проводити інтернет спілкування з журналістами, і що вас підштовхнуло до згоди на це спілкування онлайн?
Я щотижня спілкуюся із журналістами на прес-конференції. Це вже стало традицією.  Захотілося більшого. Тому, напевно, Інтернет-конференції стануть традицією.
Володимир Павлюк: Шановний Богдане Павловичу у виборчій програмі Ви обіцяли за умови вашого обрання вирішити питання по добудові переходу через залізнодорожну колію біля Варшавського ринку, ось Ви вже 4 рік міський голова а переходу як небуло так і немає, то може вже і небуде?
Буде. В передвиборчі програмі цього в мене не було. Але перехід необхідний. Бюджетні кошти на нього витрачати ми не будемо. Перехід буде добудовано цього року за кошти підприємницьких структур.  
 
Олександр Пирожик: Яким видам ЗМІ Ви надаєте перевагу? Який відсоток інформації черпаєте з Інтернет-видань?
Перевагу надаю газетам та Інтернет-виданням. Співвідношення 50 на 50.
Михайло Петрук : Шановний Богдане Павловичу! Ви озвучили намір демонтувати усі гаражі-черепашки з дворів міста в разі якщо їх власники самі їх не приберуть. І чи не приходила Вам чи Вашим підлеглим у ваші світлі голови ідея щоб брати плату за самовільно встановлені "черепашки", наприклад у вигляді штрафу в розмірі 500 грн. на рік? А тих хто відмовиться платити - демонтувати. Це ж для бюджету міста лишні 0,5 млн.грн., які в умовах кризи явно не лишні. Ваш київський колега усяку вибачте "дурню" видумує аби якусь копійку місту заробити, а у вас під ногами, точніше в дворах, купа грошей лешить, чому б її не підібрати??? Дякую

Багато раціоналізаторів обдирати людей розвелося. Я ж доручив демонтувати ті гаражі, які становлять небезпеку для людей або розташовані на комунікаціях або дитячих майданчиках.  
Олег Криштоф: Шановний Богдане Павловичу, відомо, що нинішня влада дбає про те, щоб платники податків не одного покоління українців віддавали міжнародні кредити . Тепер у Луцьку йдеться про кредитні ресурси на модернізацію системи теплопостачання. Скажіть, будь ласка, чи можете Ви запевнити споживачів тепла, що їм не прийдеться повністю разом з відсотками проплатити цю ініціативу?
Якраз відсотки там дуже невисокі. А залучаємо ми додаткові кошти, щоб в короткі терміни виконати великі обсяги роботи. Минулого року так було з дорогами. Цього року будемо реконструювати системи теплопостачання. Економічний ефект колосальний.
Андрій Бойко: Ремонтують дороги, навколи них парканчики ставлять - чудово! При цьому, псують тротуари (40-й, кільце)! І як принято у нас, ніхто їх доробляти і не думає! Розумію, можливо, немає грошей, але якщо культурно цитувати фразу мого шефа: "НАЩО* така робота?!" Виходить, що Ви ж самі шкодите місту! Мер - це, в першу чергу, господар! Як і коли Ви вирішите цю проблему? І чи вирішите взагалі?
Зруйнувати можна те, що є чи те, що було. На жаль, на більшості вулиць  тротуарів у повному смислі цього слова, тротуарів немає. Тому цього року ми їх будуватимемо так, як будували дорожнє покриття минулого року.
Олена Кузьмич: Що вважаєте найважчим і найлегшим у роботі луцького міського голови?
Найлегшого немає, а найважче – це не робота.  Це життя. Робота забирає все життя.  
 
Андрій Калахан: Нещодавно прокуратура Луцька фактично визнала, що перепрофілювання психіатричної бригади "швидкої" суперечить чинним нормативним актам. Чи виконає пан Федір Кошель подання прокуратури Луцька щодо усунення відповідних порушень?
Наскільки я пам’ятаю, визнали, що дії Федора Кошеля суперечать одному із наказів Міністерства охорони здоровя. А це – не закон. Треба враховувати місцеві реалії. Остаточне рішення прийме міська рада.
 
Петро Верзун: В часи кризи кожен бізнес, кожне підприємство шукає свою конкурентну перевагу. Луцьк, можна назвати великим підприємством (чит.: господарством). Яка, на Вашу думку, конкурентна перевага Луцька?
Те що, ми продаємо свої автобуси і тролейбуси іншим обласним центрам, в тому числі і Львову, де, здається, є автобусний завод.   
 
Мар*яна Шевчук: На Вашу думку, найгірша Ваша помилка за час керівництва була у …
Я думаю, що багато помилок кожен день роблю. Але, хто не працює, той не помиляється.
 
Людмила Яворська: Наприкінці січня прем’єр-міністр дала доручення провести інвентаризацію інвестиційних проектів області, реалізація яких потребує допомоги центральних органів влади. Насамперед, це стосується проектів приватних інвесторів, втіленню яких не сприяє, а то й чинить опір, влада на місцях. Чи є такі стратегічні проекти в Луцьку?.. І чи не буде соромно Луцькій міській раді, де більшість – депутати-БЮТівці, якщо прем’єр вивчить цей список і поцікавиться причинами гальмування деяких проектів?
Серед інвестиційних проектів, які розглядає уряд, є і проект реконструкції теплопостачання міста. До речі, він вже на високій стадії розробки, що свідчить про системну роботу і про те, що співпадають стратегії  міста і уряду.  
 
Михайло Шелеп: на Вашу думку хто винен у провалі ініціативи міськради щодо укладення прямих договорів з підприємцями ринку?
Думаю, що винна криза, яка штовхає людей до простих рішень.
Андрій Калахан: Проблема з котельнею на Карбишева вирішилась? Чи "зависла" у повітрі? Чи повторяться цього року "котельні" проблеми, як наприкінці 2008-го?
Проектом реконструкції системи теплопостачання передбачено розв’язання цієї проблеми. Будемо старатися зреалізувати цей проект якомога швидше.  
Олег Криштоф: Богдане Павловичу, після придбання автобусів працівникам Луцького підприємства електротранспорту зажилося гірше (самі й казали).. Коштів виділених з бюджету на відшкодування пільгових перевезень не вистачає.. Чи не здається вам все таки, що комунальні маршрутки це помилка?

Якби не було комунальних маршруток, то, враховуючи глибину кризи, ми б уже не мали підприємства електротранспорту і проблеми з транспортом не було б у зв’язку із його відсутністю.
Людмила Яворська: Вчора на сесії була створена комісія із вирішення конфлікту на торгово-пішохідній зоні між Завокзальним ринком і ТЦ «ЮВАНТ». Яких наслідків очікуєте від роботи цієї комісії? Які повноваження має така комісія і чим вони регламентуються?
Я не очікую результативної роботи комісії, а очікую остаточного рішення суду, яке розставиться всі крапки.
 
Олена Кузьмич: Скільки грошей щодня витрачає градоначальник?
Арифметика проста. 9400 зарплати мінус 4700 оплати кредиту ділимо на 30 днів. 156 гривень в день.   
Михайло Шелеп: чи доводилось Вам під зустрічей з українськими та польськими колегами - міськими головами чути про проект Прозора Україна (або ж - Прозора Польща)? суть проекту - впровадження у практику діяльності органів місцевого самоврядування шести засад етичного та ефективного врядування (прозорості, нетерпимості до корупції, залучення громадян, передбачуваності, фаховості та звітності). чи зацікавлені Ви в участі Луцька в такому проекті?
Зацікавлений. Більше того, стараюся бути максимально відкритим сам і того ж прагну від міської ради. Але це дуже небезпечно, оскільки більшість органів влади в Україні досі залишаються замкненими системами і використовують нашу відкритість проти нас.
 
Андрій Калахан: З якими політичними партіями та блоками у Вас теплі стосунки, а з якими - навпаки?
Вважаю, що міський голова  мусить бути рівновіддаленим від усіх політичних сил. Щоб це не впливало на прийняття рішень і управління містом.
 
Сергій Олешкевич: Пане Богдане, чи вплине цьогочасна криза на підготовку міста до футбольного чемпіонату Євро-2012?
Я постараюся зробити так, щоб місто прагнуло прийняти Чемпіонат Європи з легкої атлетики де до 2012 року.
 
Дмитро Тимощук: Пане голово, ціни на ліки в аптеках ростуть і ростуть, у нас в країні медицина ще безкоштовна?

Медицина, на превеликий жаль, не підйомна для багатьох людей. Тому серйозно треба зайнятися охороною здоров’я, щоб наші діти від народження відразу не працювали на аптеку.  
Володимир Павлюк: Шановний Богдане Павловичу, на вчорашній сесії міської ради Ви спочатку виключили з порядку денного питання по підприємцю Коваленко а потім самі ж його внесли на розгляд, з чим пов’язана така різка зміна позиції по даному питанню?
Я виключив відмовне рішення. А включив позитивне рішення, бо так вирішила профільна депутатська комісія.
Михайло Наход: Чи потрібно змінювати виборчу систему для обрання депутатів міської ради? Якщо так, то які зміни Ви вважаєте доцільними?
НЕ можна весь час змінювати правила гри, якщо не вмієш грати. Але так в нашій країні відбувається майже щороку. Порядок настане тоді, коли депутати будуть обрані за тією ж виборчою системою втретє. А всі системи добрі.  
 
Андрій Сірук: Який прогноз на матч Валенсія - Динамо Київ? І за яку з українських футбольних команд Ви вболіваєте?
Я вболіваю за «Динамо». Ох і дадуть вони тій «Валенсії»!
 
Дмитро Тимощук: Богдан Павлович, скажіть будь-ласка, що ви подарували на день Валентина вашій дружині?
Сім троянд. Бо сім – це щасливе число.
 
Сергій Юрчук: Кожна професія має лідерів і авторитетів, на які прийнято рівнятися. На кого серед керівників рівняється міський голова Богдан Шиба? (Джуліані? Черновецький? Лужков?)
На свого попередника і вчителя Юрія Михайловича Сулівіна.
 
Андрій Калахан: Чи виконає Луцьк цьогорічний міський бюджет? Надходження ж падають і падатимуть - криза...
Ми прийняли реалістичний бюджет, постараємося його виконати.
Сергій Юрчук: Як ви вважаєте, чому у Луцьку досі нема сучасного кінотеатру? Рівне - Кінопалац, Франківськ - Космос, Люм"єр...
У Луцьку не було повноцінного залу навіть для концертів. Минулого року ми завершили обладнання сучасним  звуком і світлом Народного Дому «Просвіта» і сцени обласного драмтеатру. Тепер на черзі проблема кінозалу.  
 
Анна Ковалінська: Шановний, Богдане Павловичу! Чи не плануєте Ви піти шляхом свого колеги-Черновецького, презентувавши лучанам кілька пісень та кліпів у власному виконанні? Адже, у Вас вже є досвід публічного вокалу на концерті в НД «Просвіта» і на новорічній сесії міської ради. Дякую.
Ніколи в житті не мріяв бути космонавтом, тому цей шлях не для мене.
 
Михайло Шелеп: яку з книжок читаєте зараз?
Зараз читаю Василя Слапчука «Солом’яна стріха Вітчизни».  Тішуся, що ця книга нарешті побачила світ.
 
Анна Ковалінська: Богдане Павловичу, яким "трендам" Ви надаєте перевагу? І чи консультуєтесь в плані моди, із своїми молодшими заступниками? Дякую.
Ні, я консерватор, і вже десь років із 12 ношу одяг від Михаїла Вороніна.  
 
Андрій Калахан: Про котельню на Карбишева поговорили.... А яка наразі ситуація навколо стадіону "Авангард"? Цю проблему вирішили?
Не розглядаю обидві ці проблеми як суперечки. Хочу якомога швидше реконструювати системи опалення і якомога швидше завершити будівництво легкоатлетичного ядра стадіону «Авангард». Щоб була користь всім лучанам від обох об’єктів.
 
Андрій Сірук: Після демонтування з Проміню закладу "Тік і Ток" дітям нашого міста немає де розважатись, чи не планує міська рада побудувати щось рівноцінне за власні кошти, або залучити інвестора?
У всіх торгово-розважальних центрах, які плануються в нашому місті, передбачено повний комплекс закладів для дітей. Починаючи від добудови «Там-Таму», і закінчуючи об’єктами , які поки існують як проекти.  
Так проект уже готовий і буде реалізований разом із добудовою до «Там-Таму».
Олена Кузьмич: Який найоригінальний подарунок Вам подарували на День народження?
Моя донька мені намалювала свій подарунок. Не може бути нічого оригінальнішого, ніж те, що твоя дитина зробила сама.
Андрій Ризванюк: Чи було вирішене питання з виконавцями, які ремонтували дороги по вулиці Карпенка Карого і Набережна?
Рішенням  Господарського суду з них буде стягнуто штрафні санкції за неякісно виконані роботи обсягом, здається, 400 тисяч гривень.
Дмитро Тимощук: Пане голово, скажіть будь-ласка, чому ви вибрали дорогу політика, а не дорогу архітектора?
А я вибрав дорогу архітектора, бо міський голова на 80% має бути архітектором.
Андрій Ризванюк: Чи є особосто у Вас депозити у банку , і чи виникали у Вас проблеми депозитного характеру?
Немає.
Михайло Наход: Наскільки легко чи важко Вам працювати з депутатами обраними до міської ради за партійними списками?
Мені легко працювати з депутатами, бо я не дуже зважаю на партійну приналежність. Головне – інтереси міста.
Михайло Наход: Яке ваше ставлення до можливого обрання міських голів (і не тільки міських) за дво-туровою системою, за якою ми обираємо Президента України?

Повторюю ще раз: для мене не важлива процедура виборів. Головне: виборче законодавство має бути стабільним.
Дмитро Тимощук: СНІД - це велика проблема України. Навіть більша чим економічна криза.Кількість віч-інфікованих постійно збільшується. Скажіть будь-ласка, коли міська влада накінець-то почне робити щось конкретне в боротьбі з цією хворобою? Дякую

Міська рада іде шляхом пропаганди здорового способу життя, вболівання кожного за власне здоров’я, створення умов для фізичної культури та спорту. Чим швидше ми створимо здорове середовище, тим швидше зупинимо розповсюдження СНІДу.
Дмитро Тимощук: Богдан Павлович, молодь на питання що далі робити - відповідає: "Їхати за кордон". Чи поїде за кордон ваша дочка, приміром навчатися у ВУЗі?

Ні, моя дочка навчається в українському вузі.
Михайло Петрук : Поясніть, будь-ласка, ситуацію з нинішніми ЖЕО. Чому зараз в умовах кризи, коли вище керівництво країни заявляє про нескорочення та не звільнення людей, мілька влада сприяє збільшенню кількості безробітних?? Зокрема в ЖКП №7 були письмово повідомлені працівники-диспетчери про своє скорочення з посад.

Скорочення можливі тільки як крайній захід і тільки на тих підприємствах,  де чисельність адміністративного персоналу переважає чисельність робітників. 
Мар*яна Шевчук: У Луцьку з'являться велосипедні доріжки ? Коли ?
Спочатку нормальне дорожнє покриття, потім – нормальні тротуари, а тоді – велосипедні доріжки.
Олег Криштоф: Богдане Павловичу, кого з ваших колег, заступників Ви б відмітили, як найсумліннішого працівника?

Ларису Миколаївну Соколовську.
Андрій Калахан: Повертаючись до першого питання чи, точніше, відповіді. Тобто одні накази профільних міністерств на території Луцька повинні виконуватися, а інші - ні, виходячи з "місцевих реалій"?

Виконуватися має Закон. А накази міністерств бувають різні, тому обов’язково треба враховувати реалії.
Олег Криштоф: Про “Старе місто”. Поляки звісно добре будували, деякі хати ще років сто можуть простояти, а от в деяких будинках валяться стіни. Там живуть люди, може статись лихо. Що Ви про це думаєте?
Треба давати більшу можливість застосування приватного капіталу, але поки що ця проблема недостатньо врегульована законодавчо.
Петро Верзун: Яке стратегічне завдання Ви ставите собі, як Луцький міський голова, на 2009рік?
Реконструкція систем теплопостачання міста.
Михайло Шелеп: хто Вам порадив на посаду радника а згодом і директора департаменту Пащенка В.?
Я.
Мар*яна Шевчук: Скажіть, у Луцьку чи поблизу нього буде створений пристойний притулок для тварин ?
Думаю, що в Промені буде облаштовано притулок.
Людмила Яворська: Чи впевнені Ви, що підприємці скандального кооперативу «Луцька солідарність», здатні платити до бюджета міста обіцяні ними 50 тисяч гривень щомісяця, у разі укладення прямих договорів оренди торгових місць з Луцькою міськрадою, якщо їхні активісти, такі як Олександр Пасічник не платять ані податків, ані коштів за користування землею вже не один рік, як Облспоживспілці так і ПФ «Скорпіон-сервіс», проживаючи при цьому в приватних елітних будинках площею 780 м.кв.?
Якщо на ринку буде запроваджено порядок, визначений чинним законодавством, то платитимуть усі.  Якщо залишиться ринок і далі «білою плямою», то конфлікти будуть кожного дня, а кошти ходитимуть в «тінь».
Надія Гавурська: Шановний, Богдане Павловичу! Проблема корупції дуже актуальна для нашого міста. Як на Вашу думку з цим потрібно боротися?

Корупцію не можна побороти в окремо взятому місті. Якщо депутата міської ради затримано з такою сумою грошей, то які ж суми ходять у Верховній Раді? Хіба може після того бути якісним законодавство? Поки найвищі керівники держави сваряться поміж собою, не мають спільної політичної волі, корупція на найвищому рівні буде процвітати, і високопоставлені корупціонери будуть прикривати тих, що на місцях.
На «Волинських Новинах» 15 грудня відбудеться чат із начальником управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації Ігорем Ващенюком. Тема розмови: «Волинська медицина:…
Гість чату на «ВН» - виконувач обов'язків начальника управління оподаткування фізичних осіб ДПА у Волинській області Людмила Арендарчук. Тема розмови…
На «Волинських новинах» відбудеться чат з одним з найвідоміших на Волині ді-джеїв, радіоведучим, організатором клубних вечірок Максимом Фраєрманом, який відомий…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus