USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Чат з Сергієм Ющаком
Голова Бюро Волинської обласної організації партії «Сильна Україна» Сергій Ющак 26 липня був гостем прямого ефіру інтернет-телебачення "Волинських новин" і відповів на питання читачів

Дивитися відео-запис розмови

- Чим «Сильна Україна» відрізняється від інших 184 політичних партій в Україні, які зареєстровані міністерством юстиції? Чи не є це черговою «політичною» партією, яка через рі-два-три перестане існувати?
- Маєте на увазі, чи це партія чи партійний проект?
- Так
- За період виборчої кампанії в президенти України Сергія Тігіпка і зараз, за час розбудови партії, є всі підстави говорити про те, що це не проект однієї особи, яка буде намагатися пройти до Верховної ради. Ми структурно підходимо до цього і нинішній етап розбудови партії є підтвердженням. Маю на увазі і чисельність партії і реєстрації партійних осередків.

Фактично партія зареєстрована у всіх регіонах України. У нас в області – теж у всіх районах. Створені місцеві партійні організації в усіх містах і районах області.

А якщо врахувати ті плани реформ, які пропонує наша партія, то, знаєте, для проекту це занадто довгий проміжок часу. Це може зайняти десяток років.

- Згідно із законом про вибори тільки ті партії які були зареєстровані понад рік до дня виборів, можуть брати участь у виборах. Це якось ударило по «Сильній Україні»?
- В певній мірі так. По Україні у нас братимуть участь у виборах близько 350 партійних осередків. Зокрема у нас в області ми через це втрачаємо досить потужні міста - Ковель, Нововолинськ, де була серйозна підтримка Сергія Леонідовича, і п’ять районів.
- Тобто третину втратили…
- Так, на жаль, ми теж несемо певні втрати, тому що там люди могли підтримати кандидатів від партії «Сильна Україна».
- Ви згідні, що закон про місцеві вибори створений під Партію Регіонів і притіcняє молоді перспективні амбітні партії?
- Так, бо частина громадян не зможе реалізувати свої конституційні права, бо ті політичні сили яким вони довіряють, не будуть брати участь у виборах. Певною мірою це буде консервація влади.
Я абсолютно переконаний, що треба було дати можливість і партії «Фронту змін» і іншим політичним силам, яким кілька місяців не вистачає до року, взяти участь у виборах. Тому це досить таки дискримінаційна міра..
- Народний депутат Ксенія Ляпіна на ефірі «ВН» сказала, що цей законопроект «окопує» Партію регіонів і владу від свого народу на багато років. Це відповідає дійсності?
- Не думаю.
- «Сильна Україна» - опозиційна партія чи ні?
- Я б сказав, що це більш понятійне питання. Ми бачимо ряд опозиційних партій, які ведуть свою політику деструктивно. Ми повинні оцінювати політичну силу по тому, чи вона готова брати участь в розбудові держави. Це наш випадок. Лідер партії пішов працювати в уряд, очоливши блок економічних реформ. Адже програма економічного блоку була прописана найсильніше в Тігіпка. Тому було б нелогічно, щоб Тігіпко лишився осторонь, на лаві запасних, з усіма тими політичними силами, які знаходяться в опозиції. Хто ж тоді буде працювати на розбудову держави? Мені здається, це абсолютно логічно.
- А Тігіпка не зроблять крайнім в економічних неуспіхах уряду?
- Я не Господь Бог, не можу цього сказати. Я знаю, що Тігіпко абсолютно відверто і прогнозовано робив кілька заяв. Він налаштований на роботу в уряді. Йому створюють можливості для цієї роботи, тому логічно було б працювати в уряді і старатися реалізувати свою програму.
- На сьогодні два десятки людей вже оголосили, що будуть балотуватися на пост міського голови Луцька. Ви теж підете на вибори в якості кандидата.
- Партія не лишиться в стороні від процесу виборів міського голови в місті Луцьку.
- Тобто хтось буде від партії.
- Безсумнівно.
- Це будете ви?
- Напевно, ні. Я вважаю, що є кандидати набагато сильніші.
- А хто?
- Микола Романюк говорив, що можливо він прийме рішення балотуватись на посаду мера. Якщо пам’ятаєте він нещодавно вийшов з партії «Наша Україна».
- Думаєте він вступить до вашої партії?

- Це питання до Миколи Ярославовича. Я думаю, він сам прийме рішення і свою точку зору озвучить. Але ми розглядаємо це як один із варіантів. Ми дивимося на Миколу Романюка як на одного з найбільш оптимальних і вірогідних кандидатів на посаду міського голови.
- До виборів ще довго, а на посаду луцького міського голови уже є два десятки претендентів. Як ви думаєте, чому так багато людей рвуться на цю посаду?
- Не знаю. Для мене це теж дивно. Можливо людина не до кінця усвідомлює міру відповідальності перед громадою. Це не царський трон, на який можна сидіти і тішитись життю. Це тяжка відповідальна робота. Тим більше враховуючи той стан з економікою, з бюджетом в місті… Це дуже тяжка і відповідальна робота.
- Серед претендентів є бізнесмени. Нащо це їм?
- Не знаю. Я декількох знаю, у них є хороші результати роботи… Але по-моєму, це питання до тих, хто висуває свої кандидатури.
- Один з очільників області сказав нещодавно, що бізнесмени рвуться на цю посаду, щоб захищати і розширювати власний бізнес. Ви згодні з такою точкою зору?
- Напевно, в деяких випадках вона має місце, але не думаю що це стосується всіх. Адже серед цих бізнесменів є такі, яким небайдужі інтереси міста. Не можна всіх рівняти. Напевно, більшості з тих, хто йде, перш за все не подобається ситуація, яка склалася в місті.
- І вони впевнені що змінять ситуацію...
- Тут роль особистості я б не ставив так високо, тому що з людиною йде команда. А якщо людина не має досвіду роботи і команди – тоді, звичайно, не можна йти на таку відповідальну посаду.
- А які плани в партії «Сильна Україна» на кількість місць в міській та обласні радах?
- Я не скажу, що ми максималісти... Але кожна політична сила працює над тим, щоб якомога ширше представити своїх представників. Без сумніву амбітні плани. Якщо нагадати цифри, то 16 % волинян підтримали кандидатуру Тігіпка на виборах президента. Ми оцінюємо, що з часом цифра повинна бути не менша. Це все буде залежати від людей які підуть від партії «Сильна Україна». Ми не плануємо робити якусь команду «темних конячок», але разом з тим буде «без нафталіну».
- Який головний суперник чи конкурент вашої партії на виборах до міської та обласної рад?
- Я вважаю, що партія «Батьківщина».
- Якщо «Сильна Україна» є партія, а не проект, то чим вона відрізняється від інших партій?
- Ми не повинні зациклюватися на ідейності партії. Ми, на жаль, прожили п’ять років, і це напевне, було схоже на соціо-популізм. Не підвищувати ціни на комунальні послуги, підвищувати заробітну плату, підвищувати пенсійні і інші забезпечення... Держава жила для того, щоб сподобатися виборцям.
В кінці кінців ми побачили приклади з світової історії… А ми не настільки багаті, щоб бути членами Євросоюзу. Ми ж маємо розраховувати на свої сили, а при всьому у нас рівень продуктивності праці – один з найнижчих в Європі.
Тому повинна бути реальна, зважена політика. Ми повинні підняти до ринкових цін ціни на певні послуги і тарифи. Разом з тим створити просту прозору систему дотацій, щоб могли допомогти найбіднішим. Щоб не було ходіння по коридорах і знову бюрократія не затискала людей.
Я відійшов від питання чим відрізняється наша партія, але це все я говорив саме з метою пояснити. Наша партія відрізняється здоровим прагматизмом. Ми зацікавлені в тому, щоб не конфліктувати, не обливати брудом когось. Ми повинні знайти професіоналів, які можуть зробити кращі умови життя.
- Хто буде від вашої партії висуватися по центральному району Луцька?

- Це рішення приймаю не я. Це колективна робота ведеться, вона – колективна. За якийсь час обов’язково будемо оприлюднювати списки людей, які будуть іти в обласну чи міську ради.
- Сергій Іванович, ви - успішний бізнесмен. Навіщо вам здалася політика? Кажуть, бізнесмени йдуть в політику аби збільшити власний капітал.
- Я сьогодні прочитав, що більше 40 % українців за мільйон гривень готові виїхати з країни. Відверто кажучи і не хочу виїжджати, не хочу, щоб виїжджали мої діти. На мій погляд – це страшна інформація і над нею мали б задуматися всі.
Чи ми хочемо Україну, чи ми просто її проговорюємо? Ми не можемо створити для людей умов, в яких вони нормально можуть жити. Ми турбуємося про якісь віртуальні проекти за межами країни. А тут маємо таку ситуацію. Для цього у політику повинна іти молодь, яка не зашорена, не законсервована. Майбутнє за ними.
- Який середній вік членів вашої партії?

- У нас 56 % людей - віком від 26 до 45 років, 14 % - 18-25 років, 27 % - 46-60 років.
- Хто фінансує діяльність партійних осередків?
- Ми самі займаємося фінансуванням. Це питання вирішене однозначно, я про нього можу говорити відверто. Кампанію з підготовки і проведенні виборів ми організовуємо своїми силами. Без сумніву, є підтримка Сергія Леонідовича на рівні певних проектів як лідера партії. Всі інші витрати несемо ми.
- Яка сума членських внесків у партії? Ви закликаєте до лав партії. Які привілеї дає партійне членство?
- Жодних привілеїв. Стосовно внесків – їх немає. Національне бюро прийняло таке рішення цього року, щоб жодних членських внесків не платити.
Набагато важливіший індивідуальний прийом в партію. Мова не йде про масовість. Можу сказати, що у партію на Волині вступило близько 1400 чоловік. Зараз проголошена акція партії «Приєднуйся!». Напевно ви бачили плакати. І кол-центр спілкується – до десяти волинян в день звертаються з бажанням записатися в партію.
А от привілеї члена партії… Коли ми відразу приймаємо людину в партію, ми говоримо про її участь у партії. Створюємо експертні комісії з окремих тем - по підприємництву по правовій роботі по судовій, по аграрних питаннях, по питаннях ветеранів і пенсіонерів…. Потім – робочий план, по якому можна було б працювати. Людина приходить я каже: «Я хочу працювати в такій-то комісії». Але вона це робить свідомо. Це ж ніхто нікого не запрошує: прийдіть будь ласка, внесків ніяких не треба, працюйте в партії. Мені здається це достатньо свідомий вибір.
- А чи можна сказати, що «Сильна Україна» - партія вождистського плану, що вона створена під одного Сергія Тігіпка?

- В нас збільшується чисельність партії. Сьогодні в партії є заступники Кузьменко, Олександра Кужіль. Ці люди прийняли зважене рішення. Ми не вождистська партія, але, без сумніву, існує лідер. Тігіпко є абсолютно визнаним лідером, і ми побачили це на виборах президента. Якщо ви звернули увагу на наші борди – це партія реформаторів і молодих лідерів.. Ми повинні підтягнути нових людей, які здатні до реформ. Які знають свої перспективи в майбутньому і знають, що хочуть зробити в цій державі.
- Чи близько ви знайомі з Тігіпком і як йому вдається підтримувати свою фізичну форму?
- Я знайомий достатньо давно з Сергієм Леонідовичем – ще з часів комсомолу. Він тоді був людиною цілеспрямованою, достатньо активною, прагматичною. І в такому тонусі і фізичному стані підтримував себе і тоді. А вдається йому все за рахунок волі. Напевно, хто пам’ятає зустріч із Тігіпком в університеті – в нього робочий день починався в сьомій годині, хоча в першій ночі я з ним приїхав в Луцьк. І в сьомій ранку він був готовий займатися в тренажерному залі.
- Яку назву мала ваша партія до того, як вона стала «Сильною Україною». Це ж ви якусь просто купили і перейменували…

- Партія «Сильна Україна» є правонаступницею партії, яку створював Тігіпко. В 1999 році була зареєстрована Трудова партія України. Її із іншими політиками створював Сергій Леонідович.
- Тігіпко перед виборами казав, що легалізує проституцію. Ви знайомі з проблемою цієї галузі на Волині?

- Не знайомий, але всі, напевно, усвідомлюють, що мова тоді йшла не тільки про економічну складову, а й про моральну і медичну сторону. У багатьох країнах держава контролює цю сферу. Це, напевно, краще, аніж вона буде у підпіллі. Це близько до кримінального середовища.
- Наскільки це актуально на Волині?
- Я б не акцентував так уваги на цьому. Здається, у волинян набагато більше інших проблем. Я не думаю, що це саме головне питання, яке турбує сьогодні волинян.
- Чи у всіх районах партійні осередки «Сильної України» можуть брати участь у місцевих виборах, згідно нового закону?
- Ні. У двох містах - Ковель, Нововолинськ - партійні осередки зареєстровані пізніше, а також у Локачинському, Рожищенському, Любешвському, Турійському і Володмир-Волинському районах. Але я думаю, що ми будемо шукати якийсь алгоритм для того, щоб представити нашу політичну силу у районних радах.
- Чи не бентежить вас те, що ваша партія повторює програму інших політичних проектів, які тримали і тримаються на одній людині, а не на ідеології?
- На жаль, п’ять років ми слухали про високі моральні цінності… Врешті люди втратили віру в тих керівників, які пропонували таку ідеологізацію. Насправді має бути задоволення своїх простих життєвих потреб. Тому курс партії побудований на достатньо прагматичних речах. Прагматизм повинен бути у всьому, і толі ми прийдемо до того, що люди будуть з роботою, з заробітною платою, коли вони не будуть переживати за те, що з ними буде завтра.
- А вас не турбує, що голова партії зрадив себе? У прямому ефірі з Кисельовим він сказав, що ні з ким об’єднуватися не буде, проте тільки Янукович свиснув, відразу пішов до нього?

- Це не зовсім правильне трактування його висловлювань. Я бачив цей ефір. Він достатньо послідовно висловив свою точку зору: він не буде закликати виборців підтримувати ту або іншу сторону. Бо треба з повагою ставитися до виборців. Вони приймали рішення і хотіли підтримати Тігіпка. Він, на жаль, не набрав потрібну кількість голосів, щоб іти в другий тур, тому нелогічно підтримувати якусь зі сторін. Виборець Тігіпка – це цілком адекватна, зрозуміла людина. Ми думаємо, що ці люди самі мають право приймати рішення. Він пішов в уряд, в економічний блок, щоб робити ту роботу, яку він найкраще вміє.
- Ви нова людина в політиці. Коли прийшли у неї , чи нічого вас не розчарувало?

- Політика завжди асоціюється з певним політичним брудом. Адже вона формується на якійсь культурі, на традиціях… Я скажу, що добре було б чистими руками це робити. На жаль, не виходить. Існують певні проблеми, але хотілося б, щоб принаймні наміри людей, які приходять політику, були чисті. Як виходить далі – виборцю видно з часом, хто що декларує, які цінності приносить і який показує результат.
- Чому Сергій Тігіпко не приїхав на Волинь перед президентськими виборами?

- Це можна пояснити лише одним – величезною зайнятістю. Тому що кількість територій, які він мав відвідати, була дуже велика. Наприклад, рівненчанам взагалі не повезло, він до них жодного разу не приїхав.
- Чому Тігіпка не було видно і чути після президентських виборів 2004 року?
- Він не раз давав на це відповідь. За його участі штаб Януковича виграв другий тур, далі почалася підготовка до третього туру. Сергій Леонідович вийшов тоді з керівництва штабу. Разом з тим він вважає, що робота була проведена фахово і добре.
Для того, щоб не піддавати критиці, не міняти шапки, як у нас це було після 2005 року, він вийшов і весь цей час був поза політикою.
Тігіпко абсолютно логічно прораховує свої кроки. Якби ми жили набагато краще, напевно ніхто б не хотів рватись у політику. Успішні бізнесмени на Заході не сильно тягнуться у політику..
- Чи не соромитеся ви того, що колись працювали в комсомолі?
- Абсолютно ні. Я в 89 році пішов з комсомолу. Коли я виходив в комсомолу, ми разом з колегами у Луцьку створили МЖК. Були здані будинки, була якась адреса і конкретна допомога афганцям, було кабельне телебачення «Тоніс», були центри науково-технічної творчості молоді. Ми зробили ряд дій і дивилися на них як на бізнес-проекти. Я трактував це тоді так: добре говорити про проблеми молоді, але набагато важливіше створити робочі місця і дати можливість заробляти. Власне тим і керувала та команда , з якою я свого часу працював комсомолі. Нічого постидного я в цьому не бачу.

На жаль, цього вакууму в молодіжному середовищі нічим добрим не замінили.

- Яку плануєте витратити суму на вибори до облради і міськради?
- Цей бюджет залежить від того, які заходи ми будемо проводити. Хочу сказати, що зіркових шоу робити не будемо. Вважаю це безглуздо робити в такий час. Будемо старатися робити заходи, які відповідатимуть нашому бюджету. Які? Будемо бачити, час покаже.
- Є думка, що рекламна кампанія Олександра Чижика на носіях зовнішньої реклами повторює кампанію Сергія Тігіпка. Чи згідні ви з цим?
- Я зустрічався з паном Олександром. Відверто кажучи там є елементи схожості, але я не скажу, що це плагіат. Наші партійні атрибути пройшли реєстрацію, у нас є юридична служба, я думаю, що це більше відноситься до її прав і обов’язків. Раз претензій нема, значить вони цієї схожості не бачать.
- Ви не сказали чітко що вас розчарувало в політиці. Допоможу: те що політики вимушені брехати, те що політики продають місця у виборчих списках чи те, що у політиків погана репутація – як у працівників ДАІ?
- Це стереотип з часів попередніх виборчих кампаній. Ми цього досвіду не мали. І це добре. Відверто кажучи, сьогодні економічний стан такий, що люди не є носіями грошей в мішках, які дуже хотіли б вкласти в політику. По-друге наша політична сила несе відповідальність, адже вона вперше йде під назвою «Сильна Україна» на вибори. Ми розуміємо, що не можемо підірвати свій рейтинг тим, що будемо залучати якісь кошти для того, щоб хтось пройшов в партію. Наше завдання зовсім інше. Ми працюємо над цим. Так, існують фінансові проблеми, як в кожній політичній силі. Але партія – це не є бізнес-проект і це не прибуткова організація. Це вже погляди керівників – чи робити партію бізнес-проектом чи ні. Ми ідемо шляхом виборів, участь у них, а не заробляння коштів на цьому.
- На скільки ви особисто будете більше платити за газ?
- Не рахував. Ці підрахунки веде дружина, тому не можу сказати абсолютно точно. Але ціна на газ мене як споживача не викликає великої радості..
- Чи не звертався Олександр Чижик до вашої політичної сили за підтримкою на виборах міського голови?
- Мови про те, щоб заручитися нашою політичною підтримкою, не було.
- Кого вибачите мером міста?
- Я вважаю, що Романюк - кандидатура цілком адекватна. Це людина фахова і цілеспрямована. Разом з тим це моя особиста думка. Втім вирішувати має Микола Ярославович, думаю, прийде час, коли він мусить визначитись.
- В Луцьку кажуть часто про приміщення біля мосту на проспекті Перемоги, що це «база Ющака» Це ваша база?
- Ні це не моя база. У нас там офіс. Там працював і будував її мій батько. Тому назва так і закріпилась за цим приміщенням. Це не моє приміщення.
- Скажіть, що Романюк зробив для Луцька, коли був губернатором? тому що важко згадати, чи він щось робив…
- Це питання до Романюка у першу чергу, але наскільки знаю я, він намагався залагодити транспортні проблеми - електротранспорт і комунальний транспорт. Мені здається, він в цьому плані старався допомогти. А взагалі його завданням було створити умови для того, щоб міська рада могла працювати. Чому має хтось для неї робити? Ми рахуємо так, якщо Романюк лучани, то він мав багато для Луцька зробити, а хто робитиме для інших територій?
- Чи можна стверджувати, що доба ідеологічних партій в Україні завершилася?

- Не думаю. Залишаться ідеологічна партії, які будуть об’єднувати людей, яким це цікаво. Не можна так звужувати електоральне поле. Мені здається право присутності на політичній арені маю будь-яка партія, яка своїми діями спрямована на те, щоб розбудовувати державу. Яка не порушує вимог Конституції.
- Що б ви порадили новому міському голові змінити в першу чергу?

- Не знаю.. Настільки багато питань. Я не готовий сказати. В нас не є таке добре місто, що можна було б назвати лише одну проблему. Ну, скажу, що проблеми транспорту присутні, і вони на слуху у всіх. Проблеми гарячої води. Проблема переходу через залізничну колію – смішна і стара, як заїжджена платівка. Якщо почати згадувати, то на жаль, їх дуже багато.
- Як би охарактеризували діяльність Клімчука як губернатора?
- Ви з мене – політика – хочете зробити експерта… У Бориса Петровича є величезний досвід - і життєвий, і досвід роботи на керівних посадах. Не кожна область може похизуватися, що її губернатор був послом в кількох країнах. Наскільки я розумію, це додає йому переваг. Я думаю, такий губернатор має можливість зробити, щоб у нас в області був порядок. Але час покаже
- Чи методи роботи Клімчука реформаторські чи більш схожі на совкові?
- Мені здається, що Клімчук приносить в свою роботу багато інноваційних моментів. Тому з совковими… Не зовсім згідний. «Совковість» – це трохи інше
- Коли приймуть податковий кодекс?
- Я надіюсь, що його приймуть за якийсь місяць часу. Це питання достатньо болюче, тому що з ним зв’язують ім’я Тігіпка. Хоча хотілося б сказати, що він створив робочу групу для того, щоб дати поправки у кодекс. Тігіпко робив багато, щоб поправити його. В нього в кабінеті проходили наради, він працював із федерацією роботодавців, і з податковими спеціалістами, він залучив торгову палату, європейську бізнес-асоціацію для цього. Там озвучувалось величезна кількість помилок, які потрібно виправити, біля трьохсот поправок внесено.
Другий розділ податкового кодексу, який практично в кожного бізнесмена викликав обурення, підсилював фіскальні функції податкової та інших структур – буде виправлений. Я надіюся Тігіпко захистить кодекс достойно і він задовольнить всіх бізнесменів.
- З кого вийде кращий політик - з чиновника чи бізнесмена?
- Складно говорити… Це ж не одна складова робить з людини політика або підприємця. Це великий спектр рис характеру, досвіду, світогляду…. Все залежить від того, чи людина може рости, розвиватися.

- Яке ваше особисте ставлення до Богдана Шиби?
- Нормальне ставлення. Суб’єктивно я не задоволений його роботою, але це моя суб’єктивна точка зору.
- В якому зараз стані підшипниковий завод? У мене зараз там брат живе і каже, що жінка з малою дитиною хоче виїхати звідти, оскільки екологічно зона дуже забруднена від заводу?

- Я можу порадити вам звернутися до нас - ми можемо надати допомогу. Підшипниковий завод входить в корпорацію СКФ. У них дуже жорсткі екологічні вимоги. Тому ми готові допомоги, якщо це дійсно відповідає дійсності. Але я думаю, що через підшипниковий завод цього бути не може.
- Чи пропонувала партія своїх представників в органи виконавчої влади в області і чи є ваші однопартійці на впливових ваших посадах?
- На впливових посадах наших однопартійців немає. Є керівники певних структур, які вступили в партію «Сильна Україна». Якщо нас підтримають виборці Волині, надіємося, що наші представники у владі будуть.
- Чи буде в Україні друга хвиля кризи? Якщо буде, то коли? і чи зможемо ми її пережити?
- Хочеться вірити, що ні. Підставою є переговори з МВФ і збалансована економічна політика. Заходи непопулярні, але інших немає. Ми говоримо про підвищення тарифів. Все це свідчить про те, що ми можемо кризи уникнути. Богу дякуючи, не займаючись соціо-популізмом. Якщо буде виданий кредит МВФ, Тігіпко казав, дві третини повинні піти на поповнення стабілізаційних запасів, щоб стабілізувати нашу валюту, викликати привабливість інвесторів. А одна третя може піти на погашення дефіциту бюджету. Економічний блок уряду, мені здається, робить свою справу фахово.
- Як ви вважаєте, чи буде набрана конституційна більшість? Адже неодноразово депутати перебігали до Партії регіонів?
Важко сказати - я не є депутатом Верховної Ради. Якщо Партія регіонів буде проводити зважену політику, якщо вона не буде загравати, то я думаю, що люди її підтримають. Тому і Тігіпко пішов в уряд, щоб не загравати, а реалізувати, можливо, не популярні але необхідні реформи. Ми маємо розуміти, що держава з низьким рівнем ефективності праці і високим соціальним навантаженням, немає перспектив.
- Чи будете боротися за посаду голови Волинської обласної ради?
- У нас немає кандидатури на голову обласної ради. Ми політична сила яка має провести депутатів в обласну раду. Але я не знаю результатів, з якими ми пройдемо.
- Чи звільнять Тігіпка восени?

- Важко сказати, але скажу лише, що Тігіпко не буде гримати дверима, він не з тих людей. Йому головне, щоб йому дали реалізувати реформи
- Останнім часом говорять про наступ влади на демократичні свободи. Чому українське населення не виступає проти згортання демократичних свобод – право на зібрання, свободу слова тощо?
- Це залежить, напевно .не тільки від влади. Маєбути відчуття необхідності, бажання не позбавлятись цих свобод у людей, які про це говорять. Люди повинні розуміти, що вони не повинні допускати згортання цих свобод.
У відео-чаті «Волинських новин» 15 липня взяли участь головні організатори євроінтеграційного проекту Європейських Днів Добросусідства «Кордон 835» - голова Фундації…
12 липня народний депутат України Ксенія Ляпіна була гостею прямого ефіру інтернет-телебачення «Волинських новин» і відповідала на запитання ведучого й…
Гість чат-конференції "Волинських новин" - бізнесмен Василь Токарський
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus