USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Запитай юриста
[28 Червня 2016 12:42] Людмила П: Доброго дня. Знайомі хочуть позиватися до суду на власника сусідньої квартири, у якій розміщено хостел. Його мешканці постійно порушують тишу і санітарно-гігієнічні вимоги. У трьохкімнатній квартирі щодня ночують від 70 до 100 осіб (є фіксація відокамери). Питання 1: Яким чином можна встановити дані цього власника, хто має моїм знайомим надати таку інформацію? До кого писати запит? Питання 2: якщо власник знаходиться за межами України (по усній відповіді від начальника ЖЕКу він у Білорусії, його мати здала квартиру в оренду, а орендодавець у бізнес хостелів. При цьому жодних письмових відповідей, а також імен і контактної інформації окрім телефону самого хостелу начальник не дає). Чи можна все одно позиватися? Чи приймуть такий позов і чи буде йому даний хід? Питання 3: до кого із цього довгого ланцюжка, задіяних у хостелі, найефективніше позиватися? Дякую!
Відповідь юриста:
Добрго дня! 1. Дані про власника конкретної нерухомості на сьогодні відкриті, і містяться на сайті Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, і офіційно доступні кожному, хто зареєструється в кабінеті електронних сервісів, та зробить відповідний запит, оплативши його вартість (орієнтовно 20 грн.). 2. Найефективніше позиватись до власника житла, оскільки власність зобов'язує, і він, як власник певного майна, несе відповідальність за його використання та за шкоду, яка ним завдається іншим особам. Тому слід позиватись до нього, і в подальшому, якщо буде встановлено під час судового розгляду справи, що такий власник квартири здав її іншій особі, і буде наданий відповідний договір - можна залучити таку особу як співвідповідача. Позов слід подати за місцем знаходження квартири, прив'язавши сюди норму, передбачену ч. 1 ст. 114 ЦПК (як позов з приводу шкоди, яка завдається використанням нерухомого майна) - так буде простіше для позивачів. В той же час слід буде встановити, де зареєстроване місце проживання власника квартири, або його останнє зареєстроване місце проживання для його зазначення в позовній заяві. В крайньому випадку, якщо це зажадає суд - можна його буде викликати через оголошення в пресі.
Коментарів: 1
Людмила П Показати IP 28 Червня 2016 23:05
Щиро дякую за відповідь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus