USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[30 Червня 2016 15:08] slonzen90: Доброго дня. Така ситуація помер дядько моєї дружини. заповіт на неї але вона ще не оформила до кінця. укртелеком надавав послугу звязку потім украли кабель укр телекому і телефон пів року не працював ..він у нас так і не запрацював через 3 місяці прийшов рахунок на оплату тел який і досі не працює я зробив заявку на рем телефону, вони прийшли сказали що зробили але тел не працював я написав на відключення.. вони вимагають сплатити борг і наняли колекторів які подали до суду на покійного дядька я не хочу сплачувати те що ненадавалося. нам передали сусіди що є в тому селі попередження про суд через 2 місяці оскільки в тій хаті ніхто не живе.. що нам робити?
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цьому випадку Вам слід взагалі проігнорувати судовий процес, і не являтись за викликами, і не повідомляти, що Ви спадкоємці. І тоді навіть якщо суд щось присудить стягнути з покійного дядька, в цій ситуації колектори радше пропустять строк пред’явлення вимог до Вашої дрижини. Адже у відповідності до статті 1281 Цивільного кодексу України, кредиторові спадкодавця належить протягом шести місяців від дня, коли він дізнався або міг дізнатися про відкриття спадщини, пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, незалежно від настання строку вимоги. Якщо кредитор спадкодавця не знав і не міг знати про відкриття спадщини, він має право пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, протягом одного року від настання строку вимоги. Кредитор спадкодавця, який не пред'явив вимоги до спадкоємців, що прийняли спадщину, у строки, встановлені частинами другою і третьою цієї статті, позбавляється права вимоги.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus