USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Запитай юриста
[4 Липня 2016 17:38] Inna: Доброго дня. Дякую Вам за відповідь на моє перше питання)

Маю ще одну делікатну ситуацію. Я народилась і виховувалась тільки мамою, тато не вписаний у свідоцтво про народження, по факту він мене і не знає. Чи можливо якось у примусовій формі доказати, що він мій батько (тест днк).

Чи можна, у разі його смерті, притендувати на частку майна? Якщо так, то як це правильно зробити?

Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня. Це можливо, і дане питання врегульовано статтєю 128 Сімейного кодексу України (визнання батьківства за рішенням суду), де вказано, що підставою для визнання батьківства є будь-які відомості, що засвідчують походження дитини від певної особи, зібрані відповідно до Цивільного процесуального кодексу України. Позов про визнання батьківства може бути пред'явлений матір'ю, опікуном, піклувальником дитини, особою, яка утримує та виховує дитину, а також самою дитиною, яка досягла повноліття. Позов про визнання батьківства може бути пред'явлений особою, яка вважає себе батьком дитини. Позов про визнання батьківства приймається судом, якщо запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень вчинено відповідно до частини першої статті 135 цього Кодексу.

І у разі встановлення в судовому порядку, що певна особа є Вашим батьком, відповідно, ви, як його донька, зможете претендувати на частку в майні такої особи як спадкоємець першої черги у разі її смерті.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus