USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98
Запитай юриста
[5 Липня 2016 11:55] Людмила П: Доброго дня! Допоможіть, будь ласка!!!!!! У селі в батьків, практично у центрі села, через дорогу від сільської лікарні і будинку пристарілих на території колишнього ВКБ (Відділ капітального будівництва - перестав функціонувати у 90-ті роки) у приміщеннях колишніх майстерень із деревообробки фермер облаштував МАЛУ ФЕРМУ, де утримує близько 150-200 свиней і інших домашніх тварин. Земля знаходиться у володінні сільської ради. Вона не приватизована і не орендується фермером. Йому після розпаювання ВКБ лише якимось чином відійшли будівля майстерень. Цю інформацію селяни отримали від депутата їхнього округу. Сусіди всіх прилеглих будинків і пацієнти лікарні потерпають від нестерпного сморіду, мух. Іноді сморід такий, що не можливо вийти на вулицю, свиньми вже смердить навіть все у середині будинків. Окрім того люди турбуються, що не зможуть у разі необхідності продати свої будинки, бо біля свинарника їхнє майно або ніхто не купить, або куплять за безцін. Ферма займає площу між двома паралельними вулицями. На цій же території знаходиться вигул свиней і гнійна яма. Скажіть, будь ласка, чи мав фермер право розміщувати у межах села таку ферму? Чи могли йому видати дозвільну документацію на разміщення малої ферми у вказаному місці? Селяни написали колективне звернення до голови. Очікують відповідь. Але той збирається лише перевірити, чи гарно фермер доглядає за своїми свиньми. А сам факт наявності свиноферми майже в центрі села ним ігнорується. Якщо така ферма розміщена поза законом, то які мають бути наступні кроки селян? Дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо така ферма знаходиться в нього на законних підставах – то має право роміщувати ферму, в тому числі, і всередині села. Інше питання додержання ним санітарних та гігієнічних норм при такого роду фермерської діяльності. А для цього слід продублювати зверення, яке місцеві жителі адресували сільському голові, до санітарного лікаря району для проведення санстанцією відповідної перевірки.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus