USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[7 Липня 2016 21:20] Людмила П: Доброго дня! Дуже дякую Вам за відповіді на попередні запитання від імені 72-х мешканців, які дуже чекали Вашої відповіді. Ви нам дуже допомогли. Але хочу попросити Вас уточнити ще одне питання із сан. розривами. Якщо така ферма має право знаходитися у центральній частині села, то як же бути із тим, що згідно Наказу Міністерства охорони здоров'я України від 19 червня 1996 року N 173 у додатку №5 вказані розміри санітарно-захисних зон від сільсько-господарського підприємства до житлової забудови, та прирівняних до неї об'єктів для свиноферм мають бути у нашому випадку 300м (150 голів), а у додатку №15 відстань від накопичення гною до житлової забудови і прирівняних до неї об'єктів 500-2000 м?

При цьому згідно того ж наказу для сільсько-господарських підприємств захисна зона встановлюється ВІД МЕЖ ПІДПРИЄМСТВА до житлової забудови. А згідно ст. 20 і ст. 40 ЗКУ житлова забудова - це вся земельна ділянка того чи іншого селянського подвір'я, включно із садком, двором і городом, а не тільки жилий будинок.

Тобто іншими словами між забором ферми і забором селян повинна бути вказана законодавцем відстань, як санітарно-захисна зона. А на сьогодні люди із усіх боків мають або спільний із фермою забор, або їх розділяє лише вузька вулиця.

Підкажіть, будь ласка, ми не правильно розібралися із цим питанням? До того ж ми бачимо розбіжності у вимогах законодавця. Наприклад, згідно СанПиН N 5.02.12/н розмір санітарно-захисних зон для ферми на 150 свиней має складати 100 метрів, згідно ДБН Б.2.4-4-97 - це 300 м. Але у нашому випадку (якщо ми правильно розуміємо, що це відстань від межі до межі) цього розриву взагалі немає.

Тому у нас є підозра, що або це господарство взагалі не оформлене, як мала ферма, і ніхто ніяких дозволів не давав і не отримував. Або документи були оформлені за хабарі із порушенням чинного законодавства. Дуже дякуємо!!!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відповідаючи на попереднє запитання з приводу ферми, я зазначив, що вказаний чоловік може розміщувати ферму, в тому числі в середині села, якщо вона належить йому на законих підставах, тобто це і означає, що ферма має бути належним чином оформлена, і на її розміщення фермер має усі передбачені законом дозволи.

З врахуванням наведених Вами в цьому запитанні норм і обставин, рекомендую їх викласти в звернення на ім’я санітарного лікаря відповідного району, також таку скаргу доцільно буде продублювати до відовідного місцевого підрозділу ветеринарної медицини. І вже з врахуванням відповідей таких контролюючих інстанцій, можливо буде зробити чіткі висновки по описаній ситуації.
Коментарів: 1
Наталія Показати IP 26 Липня 2016 21:04
Добрий день!Допоможіть будь ласка!Мій чоловік в 2003 році подав заяву до суду від мого імені на розлучення.Я дізналася в 2015 році.Суд мені дав рішення суду і я побачила помилку,в моєму імені я Наталія по паспорту ,а в рішенні суду Наталка...мої дії.Я Дякую за допомогу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus