USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98
Запитай юриста
[16 Липня 2016 12:44] Olga: Добрий день! Допоможіть, будь ласка, розібратися з питанням про субсидію, у нас нетипова ситуація. Моя мама є власницею 3-кімнатної квартири (загальна площа 67 м2), у якій прописана вона сама, я (викладач 33 роки) і моя бабуся-пенсіонерка. У квартирі лічильники на газ і воду. Нещодавно мама отримала у спадок 1-кімнатну квартиру площею 36 м2 від людини, яка не є її родичкою. Моя родина (я, чоловік та дитина) планує проживати в цій успадкованій квартирі. Скажіть, будь ласка, чи є шанс оформити субсидію, хоча б на одну з цих квартир? Адже наскільки я розумію, мамі доведеться сплатити податок за отриманий спадок і усі квитанції ЖК послуг будуть оформлені на неї. Якщо ж переоформлювати квартиру на мене, треба знову ж таки платити податок і, таким чином, ця сума всіх податків може сягнути 50 тис грн. Що б Ви порадили?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Я Вам пораджу після переоформлення успадкованої квартири на Вашу матір, укласти із нею в простій письмовій формі договір оренди даної квартири, в якому передбачити мінімальну орендну плату (наприклад 1 гривня в місяць), передбачити можливість зареєструвати своє та членів сім'ї місце проживання у житлі, що винаймається, у відповідності до Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання", та обов'язково передбачити обов'язок квартиронаймача, тобто Вас, самостійно сплачувати комунальні послуги.

На підставі такого договору зареєструвати в цій квартирі Ваше та членів Вашої сім'ї місце проживання. І тоді Ви, як уповноважений квартиронаймач, матимите всі підстави самостійно звернутись до органу соцполітики, який приймає рішення про призначення субсидії. Відповідно на однокімнатну кватиру, якщо Ваші та членів сім’ї офіційні доходи невеликі, буде призначено субсидію.

Так само вважаю, що і матері також буде призначено субсидію, якщо її доходи незначні, і дають право на призначення субсидії. Лише треба буде обґрунтувати, що додатково з'явлене нерухоме майно - що це отримана спадщина.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus