USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[20 Липня 2016 14:44] Алёна: Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, в питанні. У мене така ситуація: я власник 1/2 частки будинку, друга половина належить іншій особі. Я хочу прописатись в даний будинок, тож чи можу я це зробити, як власник 1/2 частини, без згоди іншого власника?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Я вважаю, що не потрібна згода співвласника будинку для проведення реєстрації в ньому місця проживання іншого співвласника. Це грунтується наступними нормами законодавства:

- згідно зі статті 321 Цивільного кодексу України право власності є непорушним. Ніхто не може бути позбавлений цього права або обмежений у його здійсненні;

- у відповідності до статті 150 Житлового кодексу України, громадяни, які мають у приватній власності будинок (частину будинку), квартиру, користуються ним (нею) для особистого проживання і проживання членів їх сімей.

Тому, за наявності пакету документів, передбачених пунктом 18 Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207, можна їх подати до органу ведення реєстру відповідної територіальної громади, та вимагати провести реєстрацію місця проживання.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus