USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[22 Липня 2016 20:19] Андрій: Доброго вечора! В мене складна ситуація, допоможіть розібратись, будь-ласка. Маю у власності квартиру, в якій зареєстровані моя колишня дружина та неповнолітня дитина, які більше року в ній не проживають. Хочу продати квартиру, але виписуватись колишня дружина з дитиною не збирається (на зло), хоча я залишив їм ще одну квартиру, та навіть написала в міліцію, що я їх вигнав, хоча, коли рік тому я приїхав , як завжди на вихідних до дитини, н іїх, ні речей - тільки голі стіни. Чи видасть мені опіка дозвіл на дарування чи продаж квартири, і на які нормативні документи зсилатись? Бо дитину я не бачу, так мені в опіці і сказали, що не побачу, бо вони з моєю колишньою дружиною колеги. Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо Ви є одноособово власником квартири, яку збираєтесь продати, то можете це зробити не "виписуючи" Вашу колишню дружину та дитину. Факт реєстрації в такій квартирі чийогось місця проживання не впливає на Ваше право щодо розпорядження Вашим майном. А новий власник вже зможе без ускладнень скасувати реєстрацію в квартирі місця проживання осіб, які в ній не проживають, навіть без судової процедури. Оскільки така процедура на сьогодні спрощена, та передбачена Порядком реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів, затвердженого Наказом МВС України 22.11.2012 № 1077.

Так, абзацом 9 пункту 3.1. Порядку передбачено, що зняття з реєстрації місця проживання особи здійснюється, зокрема, на підставі документів, які свідчать про припинення підстав на право користування житловим приміщенням (закінчення строку дії договору оренди, найму, піднайму житлового приміщення, строку навчання в навчальному закладі (у разі реєстрації місця проживання в гуртожитку навчального закладу на час навчання), відчуження житла та інших визначених законодавством документів). При цьому зняття з реєстрації на підставах, визначених в абзацах вісім та дев’ять пункту 3.1 цього розділу, здійснюється за клопотанням уповноваженої особи закладу/установи або за заявою власника/наймача житла або їх законних представників.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus