USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[24 Липня 2016 08:50] Ruslana: Доброго дня! Допоможіть будьласка розібратись у ситуаціїї. Ми з сестрою виросли в будинку бабусі і дідуся, потім переїхали, а наш батько, який був їх сином, помер.Через декілька років помер дідусь і ми оформили право на спадщину від дідуся на частину будинку. Майже шість місяців тому померла бабуся. Вона казала, що внесе нас з сестрою разом зі своїми дочками до заповіту,т ак як мої батьки там багато зробили за час проживання. Після її смерті, її дочки сказали що заповіту немає.Коли ми пішли до їх нотаріуса, щоб подати заяви, то вона нам відмовила, сказавши, що є заповіт з 2000 року і нас у ньому немає. Заповіт нам відмовилася показати. Ми звернулися до іншого нотаріуса, яка сказала, що заповіту немає і порадила нам писати заяви і надіслати курєром через пошту, що ми і зробили. Але нотаріус, яка відкрила спадкову справу, знову нам відмовила, сказавши, що копію заповіту ми можемо отримати тільки через суд. Ми звернулися до третьго нотаріуса, яка дала нам запит, аби нам в сільраді показали заповіт.Натомість заповіт нам ніхто не показав, тільки дали витяг з реєстру і сказали, що ми можемо побачити його тільки через суд. Що ми можемо зробити в даній ситуаціїї? Ми б хотіли хоча б побачити його та чи можливо провести якусь експертизу, аби з’ясувати, чи він є дійсним. Окрім того, чи можуть вони продати або подарувати будинок і без нас, як сказала їх нотаріус, якщо ми маємо на руках свідоцтво на правовласності частини будинку. Вибачте за таке розгорнуте запитання, буду дуже вдячна за будь-яку пораду.
Відповідь юриста:
Доброго дня! За описаної ситуації припускаю, що, скоріш за все, Ви не включені до заповіту 2000 року. Тобто бабця його не переписала за життя, і не включила Вас із сестрою, як онучок, до складу спадкоємців. Якщо ж все-таки у Вас є сумніви щодо дійсності такого заповіту, можете спробувати визнати його недійсним в судовому порядку. І тоді зможете із ним ознайомитись, витребувавши його через суд. А нотаріус правомірно Вам відмовляє у наданні копії такого заповіту з огляду на нотаріальну таємницю.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus