USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[24 Липня 2016 10:56] mrs.anonim: Доброго дня! В мене до Вас дещо нестандартне запитання. Буду Вам щиро вдячна, якщо Ви зможете мені якось допомогти або підказати куди звертатися і з яким документами. Отже, в мене ситуація така: мені 23 роки, живу і народилася я в Україні, батько мій корінний українець, мати в паспорті записана, що вона є "українкою", проте народилася вона в Молдові і певний час дитиною там проживала. Бабуся моя, по материній лінії, до заміжжя проживала, ну і звичайно, народилася в Молдові. Зараз ми із моїм нареченим, плануємо переїхати жити і працювати до Німеччини. Він вже там працює, але не офіційно, тому що в нього нема відповідних документів, я хочу з часом до нього приєднатися. Ми хочемо там жити легально і працювати офіційно, для цього нам потрібні відповідні документи. Що нам потрібно зробити? Чи потрібно нам змінювати громадянство? Чи можливо при моїх коріннях мені отримати громадянство Румунії, щоб вільно пересуватися і працювати в ЄС? Документи потрібно робити після одруження, тобто після зміни мого прізвища? Будь ласка підкажіть, куди мені з цими питаннями звертатися, чи до якогось певного юриста, чи можливо в консульство, якщо так, то в яке? Які документи для цього потрібно? Що взагалі мені на даний момент, як громадянці України, потрібно зробити, щоб працювати в Німеччині легально? Розпишіть будь ласка поетапно всі наші дії і можливі результати. Наперед дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Я не надам Вам тут ґрунтовної консультації з даного питання. Можу лише ствердно повідомити, що для того, щоб легально жити і працювати в Німеччині Вам спочатку потрібна німецька робоча віза, яка видається німецьким консульством в України. Ваші молдовські коріння по лінії матері не мають нічого спільного з можливістю отримати Румунське громадянство. Щоб просто виїхати до країн ЄС, в тому числі і до Німеччини, Вам можна піти простішим шляхом, і зробити польську робочу візу (вона для українців робиться значно легше, ніж німецька), і вже з нею пересуватись в тому числі і по Німеччині.

Так що розпочніть із опрацювання інформації, розміщеної на сайті консульства Німеччини в Україні.
Коментарів: 1
Олександр Показати IP 5 Вересня 2016 12:52
Доброго дня! Я військовослужбовець ДПСУ за контрактом з Ратнівщини. З 09.08.2016року перебуваю в зоні АТО, посвідчення УБД поки не маю. Чи потребує моя дитина безоплатного шкільного харчування (7клас). Чув що це питання окремо вирішує кожна райрада - чи це так?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus