USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[31 Липня 2016 11:46] Людмила П: Доброго дня. скажіть, будь ласка, чи може сільська рада анулювати наданий нею дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в аренду для обслуговування столярного цеху та пилорами (знаходяться у власності), виданий у вересні 2014 року, на підставі того що:

1. проект землеустрою все ще не виготовлений і, можливо, документи на його виготовлення навіть не подавалися

2. земельна ділянка весь цей час експлуатується без сплати аренди у сільський бюджет

3. земельна ділянка експлуатується не за цільовим призначенням, а саме замість обслуговування столярного цеху і пилорами у вказаних будівнях розмістили свиноферму, а на вказаній земельній ділянці госпбудівлі для цієї ферми і літній вигул свиней (ферма із поголів'ям понад 100 свиней не зареєстрована).

Дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Сільська рада може скасувати раніше наданий дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, однак це буде не законно. Тут варто зважити на Рішення Конституційного Суду України у справі за конституційним поданням Харківської міської ради щодо офіційного тлумачення положень частини другої статті 19, статті 144 Конституції України, статті 25, частини чотирнадцятої статті 46, частин першої, десятої статті 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (справа про скасування актів органів місцевого самоврядування), в якому йдеться зокрема таке: в Конституції України закріплено принцип, за яким права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави, яка відповідає перед людиною за свою діяльність (стаття 3). Органи місцевого самоврядування є відповідальними за свою діяльність перед юридичними і фізичними особами (стаття 74 Закону). Таким чином, органи місцевого самоврядування не можуть скасовувати свої попередні рішення, вносити до них зміни, якщо відповідно до приписів цих рішень виникли правовідносини, пов'язані з реалізацією певних суб'єктивних прав та охоронюваних законом інтересів, і суб'єкти цих правовідносин заперечують проти їх зміни чи припинення.

В таком випадку сільська рада може в подальшому просто не затвердити такий проект, і не надати земельну ділянку в оренду.
Коментарів: 2
Natali Показати IP 2 Серпня 2016 12:14
Доброго дня! Підскажіть будь - ласка чи може мама виписатися з будинку без неповнолітньої дитини?
наталя Показати IP 9 Серпня 2016 06:28
Доброго дня .скажыть будь ласка у моэы дитини хронычний поыленофрит чи повина держава нам шось виплачувати.....дякую

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus