USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[8 Серпня 2016 15:06] Читачка: Мені 53 роки. Загального трудового стажу маю 32 роки, з них - 18,6 р. доярки. Зараз не працюю. Чи зможу піти на пільгову пенсію в 55 років, якщо ще допрацюю 1,6 р. дояркою?
Відповідь юриста:
Так, зможете. З 01.04.2015 року набрав чинності Закон України від 02.03.2015 року № 213 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення". Відповідно до цього закону внесено зміни до статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", а саме призначення пенсії жінкам, які працюють доярками (операторами машинного доїння ), свинарками- операторами в колгоспах, радгоспах, інших підприємствах сільського господарства, після досягнення ними 55 років і за стажу такої роботи – не менше як 20 років за умови виконання встановлених норм обслуговування.

Під нормою обслуговування розуміється кількість голів корів, закріплених за робітницею, яких вона зобов’язана була обслужити впродовж установленого робочого дня ( зміни) у визначених організаційно - технічних умовах.

Під час призначення пенсій за віком на пільгових умовах дояркам ураховується виконання норм обслуговування, встановлених на рівні, не нижчому від технічно обґрунтованих норм.

Виконання норм обслуговування підтверджується довідкою адміністрації колгоспу, радгоспу чи іншого підприємства сільського господарства, де виконується робота, що дає право на цю пенсію. Якщо підприємство ліквідоване, пільговий стаж підтверджується рішенням відповідної комісії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus