USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[18 Серпня 2016 16:12] Читачка: Маю у власності квартиру, де зареєстровані мій син та внучка. Була ще зареєстрована невістка, але її виписали через суд. Адже у її батьків є 2-кімнатна квартира, де частина належить їй (по приватизації). У моїй квартирі невістка та внучка ніколи не проживали. Син пішов від неї три роки тому. Вона погрожує, що відбере у мене житло. Зараз онука вступила до луцького вишу. Невістка вимагає у сина платити за навчання та найману квартиру для онуки. У гуртожитку вона жити не хоче, бо тоді втратить прописку у моїй квартирі, де вона зареєстрована з липня 2010 року. Чи можу я виписати онуку з квартири? Що для цього потрібно?
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цій ситуації Ви можете без проблем визнати Вашу онучку такою, що втратила право користування житлом, зокрема Вашою квартирою. Однак це слід буде зробити в судовому порядку, тобто подати позов до суду, залучити орган ведення реєстру відповідної місцевої ради в якості третьої особи без самостійних вимог (оскільки такий орган на підставі рішення суду здійснить процедуру скасування реєстрації місця проживання Вашої онучки).

Також зазначу, що колишня невістка не зможе відібрати у Вас житло з підстав, що там прописана внучка.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus