USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[21 Серпня 2016 10:47] Виктор: В нас Виконком міської ради дав дозвіл на проведення ярмарку кожен вівторок та п’ятницю на проїжджій частині вулиці розпорядником ярмарку визнали рішенням КП."Водоканал" я звернувся з запитом до розпорядника щоб мені надали відповіді що стосуються цього ярмарку а саме яка кількість осіб заключила договори з розпорядником ярмарку про участь в ньому, кількість коштів виручених від учасників за певний період,і ще багато питань про кошти і касовий апарат яким вони проводять розрахунок за надані послуги з учасниками ярмарку. На запит мені відповіли що КП "Водоканал" не являється суб’єктом владних повноважень і відмовили в надані інформації. Підкажіть будь ласка чи правомірно мені відмовили адже вони користуються майном територіальної громади і створював їх орган який представляє інтереси територіальної громади. Завчасно дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! У відповідності до пункту 3 частини 1 статті 13 Закону України "Про доступ до публічної інформації", розпорядниками інформації для цілей цього Закону визнаються зокрема особи, якщо вони виконують делеговані повноваження суб'єктів владних повноважень згідно із законом чи договором, включаючи надання освітніх, оздоровчих, соціальних або інших державних послуг, - стосовно інформації, пов'язаної з виконанням їхніх обов'язків. Тому, як на мене, в даному випадку КП "Водоканал" підпапає під визначення вказаної норми законо, і неправомірно відмовило у задоволені запиту. Можете написати заяву про адмінправопорушення територіальному представникові уповноваженого Верховної Ради з прав людини.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus