USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[24 Серпня 2016 10:48] zp1107: Доброго дня! Основні відомості: документ – «Тимчасове посвідчення (замість військового квитка)», яке видано на постійній основі, зараховано в запас за ст.10 б н/п/о/п згідно з Наказом МО України №402-2008р. (не придатний в мирний час, обмежено придатний у військовий час) не служив категорія обліку – НПО рядовий в цьому документі на зворотному боці 2 штампи – «прийнятий на облік», та «знято з обліку» Мені 26 р., одружений, є маленька дитина (до 1 року) Під час працевлаштування на нову роботу мене попросили піти до військкомату і редагувати мій документ у зв'язку зі зміною прізвища. Я поїхав до свого нового районного військкомату (тимчасове посвідчення мені видано в іншому військкоматі, який раніше обслуговував декілька районів в т.ч. мій).

Разом з внесенням нових даних в мій документ мені видали мобілізаційне розпорядження і зарахували в загін оборони, звертаючи увагу на «особливий період» в державі. Також дописали у тимчасове посвідчення – «моб. розпор. вручено __ __ 2016 р.» Через місяць, як і вказано у повістці я прийшов до військкомату і мені видали нову. Сказали, що вони тепер щомісяця мені будуть видавати таку повістку і мені щомісяця потрібно до них приїжджати та відмічатись таким чином. Питання: 1. Чи військовозобов’язаний я? Дивлячись на те, що раніше я був знятий з військового обліку 2. Яким чином на мене розповсюджується «особливий період»? Адже цей період важливий для військовослужбовців, які проходять службу за контрактом, який має право на автоматичне продовження допоки не буде оголошена демобілізація або закінчення особливого періоду? 3. Чи має право військкомат видавати повістку на постійній основі, для того, щоб щомісяця я до них приходив відмічатись? В моєму розумінні таке відмічання означає – чекати поки настане моя черга заступити в лаври військовослужбовців по такій повістці. 4. Чи є в моєму випадку законне право не отримувати щомісяця нову повістку на руки від військкомату та отримати новий запис на тимчасовому посвідченні – моб. розпор. вилучено __ ___ 2016 р.
Відповідь юриста:
Доброго дня! 1. Так, за законодавством України, Ви є військовозобов'язаним. 2. Особливий період на Вас не розповсюджується, оскільки його як такого офіційно в Україні не оголошено (тобто ні військового, ні надзвичайного стану). 3. Військомат має право видавати такі повістки. І на моє переконання, у Вас правильна уява щодо такого відмічання, а саме, що це означає чекати поки настане Ваша черга заступити в лаври військовослужбовців по такій повістці. 4. У вашому випадку для того, щоб не отримувати такі повістки, Вам слід поновити дані, у зв’язку з якими Вас раніше визнали не придатним до служби у мирний час та обмежили бути придатним до служби у військовий час, відповідно і тоді на Вас не розповсюджуватиметься мобілізаційне розпорядження.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus