USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[25 Серпня 2016 00:42] Вікторія: Доброго вечора! Маю таке запитання. Сама виховую трьох неповнолітніх дітей. З батьком найменшої дитини (2роки) не проживала, дитину визнав. Хочу їхати за кордон на роботу, так як коштів не вистачає. Прошу батька меншої дитини взяти дитину до себе, він працює на двох роботах і в змозі заплатити за няню. Але він відмовляється, хоча так дитину іноді бере до себе. Він каже, щоб я писала відмову від дитини, тоді забере. Я ж не хочу відмовлятися, я ж не їду на зовсім. І взагалі, коли прошу іноді взяти дитину, бо мені треба по справах, то не хоче і погрожує, що відбере.

Чи можна якось примусити батька взяти дитину тимчасово до себе, адже мені теж треба заробляти (у старшої дитини випускний в цьому році)?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Так, це можливо. Відповідно до ч. 1 ст. 161 Сімейного кодексу України, якщо мати та батько, які проживають окремо, не дійшли згоди щодо того, з ким із них буде проживати малолітня дитина, спір між ними може вирішуватися органом опіки та піклування або судом. В цьому випадку рекомендую Вам спочатку звернутись до служби у справах дітей з питанням їх втручання у Ваш спір із батьком дитини, та спонукання його взяти дитину собі на виховання. Однак рішення вказаного органу носитиме лише рекомендаційний характер. Якщо, таким чином, не зможете вирішити питання - можливо примусити батька дитини в судовому порядку взяти дитину до себе на виховання, подавши до суду відповідний позов про визначення місця проживання дитини із батьком.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus