USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[25 Серпня 2016 09:28] Natalia: [22 Серпня 2016 07:56] Natalia: Доброго дня.

Запитання: право власності на будинок 100% належить спадкоємцю 1. Спадкоємцю 2 присудили 1/4 земельної ділянки, 3/4 - спадкоємцю 1(власнику будинку). Цільове призначення земельної ділянки - для обслуговування будівель та присадибних споруд.

Спадкоємець 2 хоче виділити 1/4 ділянки в натурі. Чи можливо це? Чи можливо це без згоди спадкоємця 1? Які дії потрібні зі сторони спадкоємця 1, щоб зберегти земельну ділянку цілою та поступово частинами виплатити вартість 1/4 ділянки?

Можливість досягнення усної згоди між сторонами відсутня. Перейти до питання
Відповідь юриста:
Доброго дня! Поділити в натурі земельну ділянку в даному випадку цілком можливо і без згоди спадкоємця 1 (в судовому порядку). Для цього спадкоємцю 1 слід укласти із спадкоємцем 2 договір купівлі-продажу вказаної земельної ділянки, у якому передбачити виплату її вартості частинами. При цьому роз'яснити спадкоємцю 2, що недоцільна судова тяганини з погляду ресурсозатратності в порівнянні із запропонованим варіантом викупу земельної ділянки частинами.

Додатково до попереднього запитання:
1. Запропонований варіант укладення угоди неможливий, оскільки спадкоємець 2 відмовляється від будь-яких угод та домовленостей. Чи є ще якийсь варіант вирішення питання?
2. Спадкоємець 2 вимагає виділення ділянки А, а спадкоємець 1 пропонує ділянку Б. Який можливий подальший розвиток справ? Досягнення усної згоди неможливе.
Відповідь юриста:
Доброго дня. Подальший розвиток подій - подання спадкоємцем 2 позову до суду про поділ земельної ділянки, в ході якого буде вирішуватись описане Вами спірне питання. І тоді судом, із запропонованих варіантів, зроблених в ході земельно-технічної експертизи, буде визначено, яка саме ділянка належатиме внатурі спадкоємцю 2.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus