USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[2 Вересня 2016 11:28] uspesnaledy8: Доброго дня!
Скажіть будь ласка, як можна вийти з такої ситуації: власниця дачного будинку хоче провести обмін його на квартиру. В квартирі є 1/5 власник - неповнолітня дитина. Щоб провести правочин нотаріус вимагає згоди органу опіки на його проведення. Однак власниця хоче перевести будинок з дачного в житловий, а земля буде під дачний залишена і нотаріус каже, що проводити такий правочин не можна, порушення закону. Як бути? Чи буде правопорушенням, якщо опіка надасть згоду на проведення правочину щодо обміну житлом (включаючи те, що з житлової площі неповнолітній отримає дачний будинок 1/5 ), а потім вони цей будинок переведуть у житловий і дитина буде власником 1/5 житлового. Чи можна так?
Заздалегідь дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Я переконаний, що за таких обставин якщо органи опіки та піклування нададуть згоду на зазначений Вами правочин, це не буде правопорушенням, оскільки фактично житлові права дитини збережуться. А деталі щодо того, що будинок наразі вважається не житловим, а дачним - це питання оцінки конкретної ситуації, і якщо такий будинок буде обстежено комісією та встановлено, який він є в дійсності, і що в ньому є всі умови для проживання і що вже відбувається процес його переведення в житловий - тоді, на мою думку, будуть всі підстави дла надання дозволу органом опіки.

В додаток скажу, що для оформлення такої операції слід буде пошукати іншого нотаріуса, якщо той з ким попередньо проговорювали ситуацію, відмовляється.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus