USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[3 Вересня 2016 01:20] Nona: В 1995 році я купила будинок з центральним водопостачанням та каналізацією. Колишній господар передав мені проекти на водопостачання. На своєму участку я побудувала ще один будинок і взяла воду з старого будинку. Оскільки грошей не було, то будинок будувався дуже довго. В 2006 р. архітектура по моїй заяві присвоїла новому будинку свій номер і в 2007 р. я його подарувала своїй дочці. На той час дочка була незаміжня і проживала з батьком теж в приватному будинку за іншою адресою і за воду платила там, де жила. Перепрописалась вона в свій будинок 31.03.2015 року, а 15.09.2015 р. народила і прописала сина.

В 2013 р. водоканал перейшов у приватні руки (створили якусь конфесію) та склали зі мною новий договір на користування водою (на 1 особу) та склали акт розмежування балансової належності водопровідних та каналізаційних мереж та точки розподілу, в якій здійснюється передача послуг від виконавця до споживача.

В квітні 2016 р. до нас прийшов контролюючий і став звіряти, чи співпадають проекти з комунікаціями на місцевості. Виявилось, що колишній власник воду завів не з того боку, що по проекту. Треба робити новий проект, а для цього ще й нову геодезію (1000 гривень). Бо та геодезія, яку я робила, коли здавала будинок в експлуатацію, підписану водоканалом в 2006 р. (яка відповідає дійсності) вже не підходить. А дочці зробити окремий проєкт та геодезію. До того ще мені нарахували боргу з 2013 р ще за одну людину.

Питання: Чи повинна я платити борг за дочку з 2013 р. по день її прописки в її домі (в моєму будинку прописана я одна). З дня прописки вона згодна за себе платити, але їй не дають рахунка, бо немає проекту на воду на її будинок. Мені треба сплачувати за себе, дочку та внука. Лічильника немає.
Відповідь юриста:
Питання чи повинні Ви платити за дочкуз 2013 року є спірним. Я якщо в будинку ніхто не проживав, тоді можна спробувати відстояти свою позицію щодо не оплати таких вимог КП "Водоканал" до дня прописки дочки у вказаному будинку. І його слід обґрунтовувати в суді, бо навряд чи Водоканал сам відступить від своїх вимог.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus