USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Запитай юриста
[12 Вересня 2016 15:25] Liza1: Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, розібратись у ситуації: як оформити документи дитині для виїзду за кордон, якщо під час подорожі дитині виповниться 16 років? На данний час дитині 15 років і 3 місяці, якщо я зараз оформлю їй дитячий закордонний паспорт (вона ще не має проїздних документів для виїзду за кордон), то : 1) скільки часу буде дійсний такий закордонний паспорт? 2) якщо дитина за цим паспортом виїде (з обома батьками) за кордон (Египет) за кілька днів до свого 16-річча, а повертатиметься через кілька днів після того, як їй виповниться 16 років, то чи не виникне на кордоні непорозумінь (чи випустять дитину назад до України)? 3) чи може дитина виїхати за кордон за цим паспортом через кілька днів (3 дні) після того, як їй виповниться 16 років, але в неї ще не буде паспорта громадянина України? Підкажіть, будь ласка, як краще оформити документи для такої поїздки?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Термін дії дитячого закордонного паспорта становить 4 роки, відповідно він і буде діяти до повноліття Вашої дитини, і якщо його виготовите зараз, то ніяких проблем при поверненні на його підставі в України не виникне. Тому можете сміливо оформляти дитячий закордонний паспорт.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus