USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[28 Вересня 2016 21:55] Oleg: Доброго дня! Двоюрідного брата забирають до армії, та він не придатний по стану здоров'я (був перелом ключиці, зрослось не добре рука, не володіє повноцінно і ще перелом руки, навіть візуально видно, що щось негаразд) і ще він є годувальником сім'ї, оскільки батько помер, а мати не працює. Ще є сестра віком 6 років.

Його відправили на районну комісію, та лікар сказав, що він підлягає по стану здоровя і сказав, щоб він його визнав непридатним потрібно заплатити.

Сьогодні відправили на іншу комісію, вже обласну, там лікар сказав, що автомат тримати зможе, окрім того може йти зв'язковим. Типу для кількості піде! Вони просто заривають очі на те, що він не може проходити службу і не хочуть визнати його за станом здоров'я непридатним до військової служби!

Куди треба звернутись, щоб його оглянула адекватна і справедлива комісія, яка не заганяє людей як худобу всіх підряд в армію! Що робити в такому випадку коли лікар без грошей не хоче дати заключення, для якого є всі підстави!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо на сьогодні лікарська комісія визнала його придатним до військової служби, то таке рішення військово-лікарської комісії регіону можна оскаржити до Центральної військово-лікарської комісії або до суду (п.2.4.10 Положення про військово-медичну експертизу, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 14.08.2008 р. № 402). В першу чергу, слід самим ознайомитись із статтями розкладу хвороб, які містяться у додатках до вказаного Положеня про військово-медичну експертизу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus