USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[16 Жовтня 2016 20:31] tktyf: Мою нерухомість - предмет іпотеки - продано з прилюдних торгів на виконання рішення суду про стягнення коштів. Згодом апеляційний суд визнав вказані торги недійсними: скасував акт про прилюдні торги, протокол про проведення прилюдних торгів та свідоцтво нового власника на придбання нерухомості з прилюдних торгів. Реституцію суд не застосував.

На підставі цього рішення реєстраційна служба скасувала електроний запис про право власності нового власника.

Будь ласка, підкажіть: 1) які дії державних виконавців при отриманні рішення суду про визнання прилюдних торгів недійсними; 2) як мені скасувати заборону на відчуження нерухомості, яку наклав нотаріус при посвідченні договору іпотеки і поновити своє право власності.

Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Факт визнання правочину недійсним, у відповідності до ст. 216 Цивільного кодексу України, повертає сторони у стан, який існував до його реєстрації. Державні виконавці в даному випадку не повинні вчиняти якихось дій, оскільки рішення суду, яке вони виконували, скасоване, як зрозумів. І на підставі такого рішення суду можна вимагати в державного реєстратора скасувати усі перераєстаційні дії з Вашою квартирою та зазначити про чинність попереднього запису, за яким право власності було зареєстроване за Вами.

Для того, щоб скасувати заборону на відчуження нерухомості, яку наклав нотаріус при посвідчення договору іпотеки, треба мати правові підстави для такого скасування, якими можуть бути зокрема припинення дії такого договору іпотеки, або визнання його недійсним. Інших правових варіантів для цього немає.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus