USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93
Запитай юриста
[31 Жовтня 2016 12:56] Ігор: Доброго дня!
Допоможіть будь ласка, посилаючись на законодавство, відстояти свої права щодо отримання належного робочого місця для роботи із ПК. Атестації робочого місця немає, не проводилась. Кабінет в якому я сиджу - це був коридор, який сполучав два крила офісу, коридор перегородили гіпсо картоном і зробили кабінет. Площа кабінету орієнтовно 21 м2, працює в ньому 5 чоловік, кожен зі своїм комп'ютером. В кабінеті четверо дверей, одні двері для входу-виходу в сам кабінет, за другими дверима знаходиться електрощитова в приміщенні 1 м2 (вхід-вихід тільки через кабінет), за третіми дверима електрощитова ліфта в приміщенні 2 м2 (вхід-вихід також тільки через кабінет). За стіною знаходиться лабораторія Унілаб, яка проводить комплекс лабораторних досліджень і відповідно забезпечена відповідним обладнанням, роботу якого постійно чути (шум, сигнали). Четверті двері з'єднують лабораторію і наш кабінет, але ними не користуємось, вони закриті. Вікно в нас одне, старе, залізна рама, яка повністю відстала від стіни і, враховуючи що в кабінеті четверо дверей, - протяг нереальний.
Як грамотно написати службову своєму керівництву, аби забезпечили належні умови праці (керівництво, до речі, в цьому не зацікавлене) із посиланням на законодавство. Якщо цього не зробити, то залишиться один варіант - звільнитись, бо працювати в цьому кабінеті (сподіваюсь ви зрозуміли) неможливо. Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Збалансування робочих місць з трудовими ресурсами досягається шляхом приведення відповідно до реальної потреби (з урахуванням кількості робочих місць) та можливостей її забезпечення за рахунок підвищення ефективності використання основних виробничих фондів і скорочення чисельності працюючих на діючих підприємствах, в організаціях та установах.

Нормативних вимог до робочого місця в ситуації, що описали, не існує. Я Вам можу порекомендувати прочитати доволі ґрунтовну статтю за цим посиланням, яка, сподіваюсь, допоможе вирішити Ваше питання.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus