USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[1 Листопада 2016 14:11] kvitka: Доброго дня! Поясніть, будь ласка. Моя бабуся є пенсіонером, має статус "Дитина війни", проживає одна. В лютому місяці 2016 року представники газопостачальної компанії склали акт про те, що лічильник газу неправильно проводить облік газу і потрібно провести його повірку. З того часу жодних дій вони не зробили. 30 жовтня 2016 року нами було виявлено, що лічильник газу зупинився і наступного дня ми письмово повідомили газопостачальну компанію. Там нам відповіли, що демонтаж та доставка на експертизу проводиться їхніми працівниками, а витрати повязані з позаплановою повіркою буде сплачувати бабуся, оскільки за її заявою здійснюється така повірка. В разі, якщо лічильник буде визнано непридатним до експлуатації чи ремонту, потрібно буде купувати за власні кошти. Невже це правда? Наскільки мені відомо, всі витрати щодо повірки та обслуговування лічильників повинні бути враховані в тарифі на газ.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Законом України "Про метрологію та метрологічну діяльність" в пункті 3 статті 28 передбачено, що порядок подання фізичними особами, що не є суб'єктами підприємницької діяльності, - власниками засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань якими використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду) на періодичну повірку цих засобів та оплати за роботи, пов'язані з повіркою, встановлюється Кабінетом Міністрів України. Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

В той же час це стосується періодичної повірки. А у Вашому випадку, як розумію, така повірка не є періодичною, тому краще зробити повірку лічильника і його ремонт (за можливості) власними силами.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus