USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[10 Листопада 2016 12:29] Татьяна: Добрый день! Подскажите пожалуйста, какие пути выхода в такой ситуации. Мне по праву наследования пренадлежит 12 квартиры, вторая часть принадлежит человеку, который находится в психоневролическом интернате на постоянной основе (шизофрения). В квартире никто не зарегистрирован. Квартира находится в сельской местности, в ней жили люди, которые оплачивали только коммунальные платежи. Сейчас у них поменялась ситуация, там никто не живет. У меня есть квартира в городе, оплачивать еще одну квартиру в селе сейчас у меня нет возможности. Тарифы выросли и найти желающих жить и оплачивать комунальные платежи (без оформления субсидии) я не могу.
Если найдуться желающие, могу ли я заключить договор аренды или ссуды, если у меня по докуменам 1/2 часть квартиры, лицевой счет открыт на меня? Могу ли в случае неободимости зарегестривать их.
Могу ли я платить только за 1/2 квартиры (квартира не разделена).
Какие для меня будут правовые следствия, если я не буду платить за квартиру или свою часть квартиры (я сейчас не работаю, стою на учете в центре занятости, получаю субсидию на квартиру по месту жительства и регистрации)?.
Что я могу сделать со своей частью квартиры в данной ситуации (продать, подарить, если да, то кому?).
Спасибо
Відповідь юриста:
Дії кожного із співвласників так чи інакше стосуються інте­ресів інших співвласників. Володіння, користування та розпорядження земельною ділянкою, що перебуває у спільній частковій власності, та може бути підставою для порушення прав інших співвласників, тому самостійно укласти договір оренди Ви не можете. Особа, яка хворіє на шизофренію, швидше за все, є визнана недієздатною, а тому і має опікуна, який може розпоряджатись майном особи в її інтересах. Раджу зв'язатись з опікуном і вирішити питання разом.

Або ж ідеальним варіантом для Вас буде продати, подарувати свою частину в даній квартирі.

Комунальні послуги варто оплачувати, а потім вимагати відшкодування їх частини у особи, яка перебуває в медичному закладі, а якщо конкретніше у її опікуна. Несплата комунальних послуг тягне за собою ряд проблем, враховуючи останні події, результатом може стати втрата квартири.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus