USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[20 Листопада 2016 11:30] Оксана: Доброго дня! Вікторе, підкажіть будь ласка, чи можна визнати право власності на землю під забудову недійсним, якщо сусід не погоджував межі приватизованої ділянки та вважає його підпис підробленим? У кого можна витребувати підтверджуючі документи наявності підробленого підпису, або його відсутності у Акті взагалі?
Як я розумію, то такі дії можна буде визнати протиправними лише за рішенням суду. Які документи варто підготувати ще до подачі позовної заяви?
Дякую за допомогу!
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цьому випадку найпростіше буде зібрати доказову базу щодо підроблення підпису в акті погодження меж, подавши до поліції заяву про вчинення кримінального правопорушення. Відповдіно в межах кримінального провадження можна буде провести почеркознавчу експертизу, і вже з врахуванням її висновків можна подавати позов про визнання недійсним рішення відповідного держоргану, який прийняв рішення про приватизацію земельної ділянки.
Коментарів: 1
Володимир Показати IP 21 Листопада 2016 15:53
Добрий день! Землю біля будинку приватизували в 2000р. (є акт, але немає кадастрового №, всі підписи сусідів ми отримали). В цей час і сусід приватизував ділянку, але в 2013 він ще отримав кадастровий № (ми про це не знали). В 2012 році він попросив дати йому кусок землі (2 кв.м). Ми на словах дозволили. В останні три роки він поводить себе нахабно: перекидає сніг на наш город, войлер для собак поставив і фекалії нам на город течуть,посадив дерево 5см від сітки (від бардюра), поскладав порізані дрова, що спираються на нашу сітку, з добудованого сараю і з парника (який знаходиться 50 см від сітки, а дашок - 25 см. від сітки) постійно стікає вода і від землі хляпає на сітку та бардюр і саме останнє, що дістало - приварили до наших стовпців кутники з бляхою зі своєї сто- рони, а так як їм мішала наша сітка, то зробили дирку в сітці (діаметром 8-10см) вставили туди свій кутник і приварили до нашого стовпця, тобто пошкодили сітку). На моє звернення до сусіда, сказав - подавай до суду. Що нашій сім"ї в цих перелічених випадках (по кожному окремо) робити і чи можна цих 2 кв.м теж забрати. До суду не хотілося доводити, бо це 2-3 роки часу. Може звернутися в сільську раду чи в міліцію? Дякую.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus