USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[27 Листопада 2016 11:49] Наталія Федорова: Доброго дня! Минулого року в січні місяці ми з чоловіком придбали будинок в Хмельницькому районі. Всі документи оформлював попередній власник будинку, технічний паспорт був прийнятий державним реєстратором і на основі паспорта реєстратор видала нам "Свідоцтво про право власності на нерухоме майно". Ми проживаємо в дачному масиві, що відноситься до району Хмельницького. Цього року наш масив приєднали до села Лісові Гринівці і в нас з'явилась можливість прописуватися до будинку де ми проживаємо, а також надалі оформити державну субсидію. Але в технічному паспорті від нашого будинку зазначається "Технічний паспорт на садовий будинок і літню кухню", тож нам потрібно для того щоб ми могли прописатися перевести його в "Технічний паспорт на житловий будинок...". Взявши усі документи на будинок ми з чоловіком пішли в Хмельницьке міське інвентар бюро. Коли ми показали наш технічний паспорт у відділі реєстрацій нам сказали, що паспорт оформлений не вірно, що має бути написано "Технічний паспорт на садовий будинок", в графі де вказується площа-житлова взагалі не повинна вказуватись і що взагалі все не правильно. Але мало того ще їхній співробітник, державний реєстратор, який приймав участь у оформленні свідоцтва про право власності, на підставі цього технічного паспорта , видала нам некоректне свідоцтво, але в чому помилка нам відмовились пояснити. Просто сказали платити гроші в касу і вони все будуть переробляти, але не дають гарантію, що зміни в свідоцтво взагалі можна буде внести. Отже, скажіть будь ласка, як саме має бути оформлений технічний паспорт на дачний будинок? Як має бути оформлене "Свідоцтво про право власності на нерухоме майно"? А також чи несе відповідальність державний реєстратор за те, які помилки допущені в оформленні "Свідоцтва про право власності на нерухоме майно"? Адже на свідоцтві стоїть підпис та печатка державного реєстратора, наскільки я розумію що це є гарантія на те що дані повинні бути перевірені, внесені коректно та правильно. В разі якщо паспорт був оформлений невірно, нас повинні були поставити у відомість, чи не так? Фото можу вислати.
Дякую за відповідь.
З повагою,
Федорова Наталія.
Відповідь юриста:
Доброго дня! На дачний будинок технічний паспорт має бути оформлений як на садовий будинок, якщо його рішенням відповідної сільської ради не було переведено до житлового фонду. Свідоцтво про право власності на нерухоме майно має бути оформлене на спеціальному бланку, на якому міститиметься індексний номер нерухомого майна, в ньому мають бути чітко вказані відомості про об’єкт нерухомості, із зазначенням про його тип, адресу, площу, якщо це житловий будинок – то має бути вказана житлова площа, і загальна, дані про форму власності, розмір часток, дані хто є власником, зазначена назва органу державної реєстрації прав, дані державного реєстратора (ПІП), хто провів реєстраційні дії і видав свідоцтво, підпис та печатку державного реєстратора. Відповідно до ч. 1 ст. 30 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" державні реєстратори, державні кадастрові реєстратори, нотаріуси, державні виконавці за порушення законодавства у сфері державної реєстрації несуть дисциплінарну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність у порядку, встановленому законом. У вашому випадку за допущені помилки при проведенні процедури реєстрації та видачі свідоцтва про право власності на нерухоме майно скоріш за все і діях реєстратора може мати місце дисциплінарний проступок.

Дисциплінарна відповідальність особи, яка виконує функції державного реєстратора визначається в Законі України "Про державну службу". Дисциплінарна відповідальність на державного реєстратора може покладатися у формі догани та звільнення, а також за невиконання або неналежне виконання службових обов’язків, перевищення своїх повноважень, порушення обмежень, пов’язаних з проходженням державної служби, а також за вчинок, який порочить його як державного службовця або дискредитує державний орган, у якому він працює, можуть застосовуватися такі заходи дисциплінарного впливу: попередження про неповну службову відповідність; затримка до одного року в присвоєнні чергового рангу або у призначенні на вищу посаду.

Мені не зрозуміле запитання: "В разі якщо паспорт був оформлений невірно, нас повинні були поставити у відомість, чи не так?". Деталізуйте його щодо того, що маєте на увазі під "нас повинні були поставити у відомість".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus