USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[4 Грудня 2016 17:37] ruslana: Добрий день, хочу піти в декрет до 3 років за чужою дитиною. Чи можливо це? Якщо так, то які документи потрібно подати на роботу для збереження місця (працюю лікарем)?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Згідно зі статтею 179 КЗпП і статтями 18, 20 Закону України "Про відпустки" від 15 листопада 1996 р. № 504/96-ВР відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, крім матері дитини, може бути використана також повністю або частково батьком дитини, бабою, дідом чи іншими родичами, які фактично доглядають за дитиною. Підставою для надання такої відпустки зазначеним особам є довідка з місця роботи (служби, навчання) матері дитини про те, що вона вийшла на роботу до закінчення строку відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, і виплату допомоги по догляду за дитиною їй припинено (із зазначенням дати).

Для оформлення відпустки по догляду за дитиною родичка дитини, яка підпадає під вказані критерії, має подати:

- письмову заяву на ім’я роботодавця;

- копію свідоцтва про народження дитини;

- довідку з місця навчання матері про те, що вона є студенткою денної (очної) форми навчання і не перебуває в академічній відпустці;

- довідку органу праці та соціального захисту населення за місцем проживання матері дитини про те, що їй припинено (із зазначенням дати) виплату допомоги по догляду за дитиною або що ця допомога не призначалася.

За умови відповідності описаним критеріям та подання вказаних документів матимете право на відпустку по догляду за не своєю дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus