USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[21 Грудня 2016 21:37] юра: Добрий день. Я доглядаю за житлом тітки, вона виїхала за кордон. Житло здали в оренду, за згодою тітки усно, орендар якимсь чином оформив комунальні на себе. Чи так можливо зробити офіційно, без згоди, і яка відповідальність передбачається згідно закону, якщо така махінація має місце?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Залежно від того, яким чином орендар зробив це. Якщо він, наприклад, через суд визнав усний договір оренди житла дійсним, то можливо. В іншому випадку це за законом не допустимо, маю на увазі переоформлення особового рахунку по оплаті комунальних послуг на себе.

Щодо відповідальності, то це підроблення документів та використання підроблених документів (ст. 358 Кримінального кодексу України). Однак така відповідальність може не настита в силу малозначності діяння (ст. 12 Кримінального кодексу України), осільки відсутня суспільна небезпека в такому діянні.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus