USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[26 Грудня 2016 21:00] sanya76: Доброго вечора, цікавить таке питання, моя мама померла 13-років назад, маю двох дітей: дочка 13-років, син 21-рік. Заміжня, в мене є брат повнолітній, який перебуває у шлюбі, але своїх дітей не має дитина від іншого шлюбу (жінки). Я приписана і мої діти у батьківській хаті, але проживаю окремо. Мій батько ще не помер, але склав заповіт після його смерті на брата, мене не урахував. Чи маю я право претендувати на свою частку після смерті мого батька.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Це залежить від того, чи була Ваша мати співвласницею будинку, про який йдеться, тобто чи юридично за нею була зареєстрована на праві власності така хата чи її частина. Якщо ні - то відповідно ви не зможете претендувати на частку в такій хаті. Якщо мати була співвласницею, і Ви не успадкували будь-якої частки після смерті матері (це визначаєься фактом прописки разом із нею на момент її смерті, подання заяви до нотаріуса про прийняття спадщини та оформлення спадкових прав), тоді також не зможете претендувати на частку в хаті. І якщо батько є одноосібно власником хати, яку заповідає, і вас немає в переліку спадкоємців, вписаних у заповіт, - також не зможете. Тобто зможете претендувати лише за умови, що успадкували частину хати після смерті матері, як спадкоємець першої черги.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus