USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93
Запитай юриста
[5 Січня 2017 21:17] vitalik: Як отримати землю, яку гарантувала нам держава за час проведений в зоні АТО?
Відповідь юриста:
ДОРОЖНЯ КАРТА Як учаснику АТО отримати земельну ділянку

КРОК 1

Визначіться, де саме ви б хотіли отримати земельну ділянку та як вона буде використовуватись. Від цього залежить, до якого органу буде подаватись клопотання про виділення ділянки.

Звертаємо вашу увагу, що територіальні органи Держгеокадастру є розпорядником лише земель сільськогосподарського призначення державної форми власності за межами населених пунктів.

Нормативи:

а) для ведення садівництва- не більше 0,12 га;

б) для ведення особистого селянського господарства - до 2 га;

в) для індивідуального дачного будівництва - до 0,1 га;

г) для будівництва і обслуговування житлового будинку в селі - 0,25 га, в селищі - 0,15 га, в містах - 0,1 га.

УВАГАІ Вказані нормативи - це максимальна площа земельної ділянки, яка може бути виділена в рамках відповідного цільового призначення. На практиці, у разі обмеженої кількості вільних земель, можуть виділятись ділянки меншої площі.

Своїм правом на отримання земельної ділянки відповідного цільового призначення громадянин може скористатись один раз.

Органи Держгеокадастру проводять постійну роботу з резервування земель для учасників АТО в усіх регіонах України. На 01.06.2016 загальна площа зарезервованих земель складає 73,8 тис. га. Ознайомитись з детальними альбомами-атласами зарезервованих земель можна на сайтах головних управлінь Держгеокадастру в розділі «Інформація для учасників АТО».

Перелік офіційних веб-сторінок - на сайті land.gov.ua.

Це є БЕЗКОШТОВНО та НЕОБМЕЖЕНО у часі.

КРОК 2

Залежно від цільового призначення земельної ділянки учасник АТО подає до Головного управління Держгеокадастру у відповідній області або до органів місцевого самоврядування клопотання про надання дозволу на розробку землевпорядної документації із зазначенням орієнтовного розміру та цільового призначення бажаної земельної ділянки.

До клопотання додаються:

- графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки,

- копія паспорта та копія реєстраційного номера облікової картки платників податків (ідентифікаційного номера);

- згода на збір та обробку персональних даних;

- документ, що посвідчує участь в антитерористичній операції (посвідчення, довідка).

Оплата - БЕЗКОШТОВНО, Час НЕОБМЕЖЕНИЙ.

КРОК 3

Відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, який мас повноваження з передачі земельних ділянок державної чи комунальної власності, розглядає клопотання.

За результатами розгляду надається дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або мотивована відмова у його наданні.

Оплата - БЕЗКОШТОВНО, ТЕРМІН РОЗГЛЯДУ клопотання - один МІСЯЦЬ

КРОК 4

Після отримання дозволу на виконання робіт заявник звертається до землевпорядної організації для розробки землевпорядної документації.

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки розробляється за замовленням громадян суб'єктами господарювання, що є виконавцями робіт із землеустрою згідно із законом, у строки, що обумовлюються угодою сторін.

ТЕРМІН РОЗРОБКИ ЗЕМЛЕВПОРЯДНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ - НЕ БІЛЬШЕ б МІСЯЦІВ, ціна - договірна.

Відповідно до ч. З ст. 123 Земельного кодексу України умови визначаються договором.

КРОК 5

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки погоджується в порядку, встановленому статтею 186-1 Земельного кодексу України. Органи влади, я* погоджують проект, зобов'язані протягом десяти робочих днів з дня одержання проекту безоплатно надати або надіслати рекомендованим листом (з повідомленням) розробнику свої висновки про його погодження.

Відмова у такому погодженні має обов'язково містити посилання на закони та прийняті відповідно до них нормативно-правові акти, що регулюють відносини у відповідній сфері.

ТЕРМІН РОЗГЛЯДУ ПРОЕКТУ ЗЕМЛЕУСТРОЮ - 10 РОБОЧИХ ДНІВ, Оплата - БЕЗКОШТОВНО

КРОК 6

У разі необхідності проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки направляється для здійснення обов'язкової державної експертизи землевпорядної документації.

ТЕРМІН ЗДІЙСНЕННЯ ОБОВ'ЯЗКОВОЇ ДЕРЖАВНО! ЕКСПЕРТИЗИ - 20 РОБОЧИХ ДНІВ, ВАРТІСТЬ -3% ВІД КОШТОРИСНОЇ ВАРТОСТІ ПРОЕКТНО ВИШУКУВАЛЬНИХ РОБІТ. АЛЕ НЕ МЕНШЕ 20 ГРН.

Відповідно до ст. 39 Зокону України вПро державну експертизу землевпорядної документації.

КРОК 7

Після погодження проекту землеустрою земельна ділянка реєструється в Державному земельному кадастрі

ТЕРМІН РЕЄСТРАЦІЇ - 14 КАЛЕНДАРНИХ ДНІВ, Оплата - БЕЗКОШТОВНО.

КРОК 8

Відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, який передає у власність земельні ділянки державної чи комунальної власності, приймає рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання її у власність.

ТЕРМІН ЗАТВЕРДЖЕННЯ -2 ТИЖНІ З ДНЯ ОТРИМАННЯ ПОГОДЖЕНОГО ПРОЕКТУ ЗЕМЛЕУСТРОЮ, Оплата - БЕЗКОШТОВНО.

КРОК 9

Право власності реєструється в органах Мін'юсту або у нотаріуса

ТЕРМІН - 5 РОБОЧИХ ДНІВ З МОМЕНТУ ЗВЕРНЕННЯ, ВАРТІСТЬ - АДМІНІСТРАТИВНИЙ ЗБІР У РОЗМІРІ 0.1 МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

Відповідно до ч. 1 ст. 29 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus