USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[16 Січня 2017 19:25] Aleksa: Добрий день, сьогодні сталась неприємна ситуація в магазині. Я купляла зерна чіа, в залі цінник стояв 73 грн, але на касі вибило 88. Це непоодинокі випадки з різницею в ціниках на касі та в залі. Продавець почала казати, що вони просто не поміняти цінники, але нагадала їй, що споживач має право купити продукт за тією ціною, що вказана в залі, а також, що вони не мають права міняти ціни на старі партії.

Через 10 хвилин сперечань продавець погодилася мені продати за ту ціну, яка була в залі, образившись на мене, що вона тепер заплатить зі своєї кишені. В мене питання, чи можу я в таких випадках класти гроші на касу ( ту суму, яка вказана в залі), зафіксувавши ціну і факт передачі грошей на камеру, та виходити з магазину, не порушуючи при цьому закону? Що мені робити в таких випадках, коли продавець відмовляється продавати товар за старою ціною, на яку статтю посилатися і чи маю я права викликати поліцію за те, що мене відмовляються обслуговувати? Буду Вам дуже вдячна.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Поліція не буде з таким розбиратись, а ось службу у справах захисту прав споживачів так - це їх компетенція. Щодо обов’язку продавця повинен продати вам товар за ціною, вказаною на ціннику, то це Це вбачається зі змісту п. 20 Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 червня 2006 р. N 833, яким перебачено, що ціни на товари і продукцію зазначаються на ярликах (цінниках) або у покажчиках цін, у сфері ресторанного господарства - на ярликах (цінниках) на закуплені товари та у прейскурантах і меню на продукцію, виготовлену в закладі ресторанного господарства.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus