USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[4 Лютого 2017 11:35] Юрій: Доброго дня. 1. Я приватний підприємець, маю магазин одягу, моя донька, якій вже виповнилось 16 років, має бажання підробляти в нашому магазині по віхідних днях по 4 - 5 годин без моєї присутності. Як правильно її оформити, можливо потрібно з нею підписати цивільно-правовий договір тощо? 2. Також є найманим працівником, за мене платять ЄСВ, як підприємець я також плачу ЄСВ. Можливо, мені не потрібно як підприємцю платит ЄСВ, або навпаки, щоб не платила ЄСВ компанія, в якій я працюю. Наперед дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо хочете, щоб Ваша дочка Вас підміняла, і не виникло питань при можливій перевірці щодо неоформлених відносин, це питання слід оформити правильно складеним договором комісії. Якщо хочете зекономити на ЄСВ, будучи підприємцем і найманим працівником, тоді слід трудові відносини, які існують між Вами та роботодавцем, переоформити у цивільно-правові. Тоді ЄСВ будете сплачувати лише як підприємець.
Коментарів: 1
Юрій Показати IP 8 Лютого 2017 12:10
А цивільно- правовий договір я можупідписати з донькою?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus