USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[6 Лютого 2017 11:04] Галина В.: Доброго дня! Я оформила споживчий кредит із страхуванням життя (при цьому я написала заяву на відмову від страховки, по словах працівника - страховка мала скасуватися, але при огляді своєї кредитної історії, сума страхової премії (3 тис. грн), яку відразу доплюсували до загальної суми кредиту нікуди не зникла). Скажіть, будь ласка, при достроковому погашенні кредиту (я планую достроково погасити, користувалась 2,5 міс). Можна домогтися розірвання страхового угоди? Як повернути гроші, сплачені у вигляді страхової премії? Можливо підкажете, які бланки заяв потрібно написати.
До страхової компанії, як і до банку - неможливо додзвонитися.
І ще, банк визнають не платоспроможним, є варіант, що його закриють.
Буду дуже вдячна за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В такому випадку необхідно уважно прочитати договір страхування життя. Оскільки це виглядає як типу страховка, а реально це є у відповідний спосіб прихована комісія банку за споживчий кредит, і в переважній більшості вона банком страховій компанії не перераховується. Тому, якщо умови договору страхування не передбачають можливості повернення якоїсь страхової суми з числа сплаченої страховій компанії страхової премії, тоді справа малоперспективна. Якщо ж передбачають - тоді можна писати заяву про дострокове його розірвання, та повернення частини коштів з числа сплачених страхових внесків.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus