USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Запитай юриста
[18 Лютого 2017 11:48] РоманО: Дружина вийшла з декретної відпустки на роботу з повним тижневим навантаженням. Дитині 2 роки, я безробітний. Чому управління праці та соціального захисту населення відмовляє мені у декретній відпустці, якщо за дитиною доглядаю я? Чи є це правомірним? Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Я думаю, що не правомірно. Згідно зі статтею 179 КЗпП і статтями 18, 20 Закону України "Про відпустки", відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, крім матері дитини, може бути використана також повністю або частково батьком дитини, бабою, дідом чи іншими родичами, які фактично доглядають за дитиною. Підставою для надання такої відпустки зазначеним особам є довідка з місця роботи (служби, навчання) матері дитини про те, що вона вийшла на роботу до закінчення строку відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, і виплату допомоги по догляду за дитиною їй припинено (із зазначенням дати).

Для оформлення відпустки по догляду за дитиною батько дитини має подати:

копію свідоцтва про народження дитини;

довідку з роботи (служби, навчання) матері дитини про те, що вона вийшла на роботу до закінчення строку відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

довідку органу праці та соціального захисту населення за місцем проживання матері дитини про те, що їй припинено (із зазначенням дати) виплату допомоги по догляду за дитиною або що ця допомога не призначалася.

За умови подання цих документів батько дитини матиме право на відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus