USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[24 Лютого 2017 13:17] Ket: Доброго дня!

Потребую Вашої консультації, підкажіть, будь ласка, чи можу я розлучитись з чоловіком, якщо нашій спільній дитині всього лиш 2 місяці?

За рік спільного проживання, ми з відповідачем жили в злагоді, проте наразі не можемо порозумітись по важливих питаннях, в зв’язку з чим декілька місяців тому подружнє життя припинили, шлюбних стосунків не підтримуємо.

Між нами відсутні будь-які подружні почуття (любові, поваги, взаємної підтримки). Подальше спільне життя і збереження шлюбу суперечить моїм інтересам, я переконалася, що ми зовсім різні люди і сімейні цінності не співпадають, тому в моїх інтересах я вирішила розірвати шлюб.

Відповідач заперечує проти розірвання шлюбу за взаємною згодою в порядку, передбаченому ст. 109 СК України.

Враховуючи, що продовжувати сімейне життя з Слободяном Б.О., я не зможу та не хочу, мій намір на розлучення є стійким, примирення не бажаю, тому переконливо прошу, шановний суд не надавати нам терміну для примирення, оскільки таке неможливе та у мене маленька дитина, керуючись: ст.3, 118-120 ЦПК, ст.ст.105 ч.3, 110 СК України.
Відповідь юриста:
Доброго дня! За наведеним Вами обставин вважаю, що суд ще не виришіть питання про розірвання шлюбу. Частина 2 статті 110 Сімейного Кодексу України чітко і конкретно відповідає на це питання: розлучатися не можна протягом року після народження дитини. Тобто як тільки виповнюється дитині один рік, суд повинен прийняти вашу позовну заяву про розлучення. До цих пір він буде або відмовляти вам у відкритті провадження, або буде зобов'язаний закрити його, якщо помилково воно все-таки було відкрито.

Вийнятками з цього правила є лише такі. Розірвати шлюб, якщо в сім'ї росте дитина до року, можна, якщо:

- одним із подружжя було скоєно злочин щодо іншого з них або дитини (ч.4 ст. 110 СК України);

- батьком дитини був визнаний інший чоловік (не чоловік з подружжя) або суд виключив дані про батька дитини з актового запису про народження.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus