USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Запитай юриста
[5 Травня 2016 08:33] Time: В Приказе Министерства внутренних дел Украины от 15 июля 2013 № 681 "Об утверждении Временного порядка рассмотрения заявлений для оформления вида на жительство" Подпункт 6 п. 3.2 указанного Временного порядка предусматривает представление вместе с заявлением для оформления вида на жительство в том числе и полис медицинского страхования, если иное не предусмотрено международными договорами Украины. Скажите, пожалуйста, что означают и предусматривают слова в этом законе "Иное не предусмотрено международными договорами Украины"! И если есть таковые договора,то что это за договора и могут ли они отклонять подпункт 6 п. 3.2 этого закона?
Відповідь юриста:
Детально висвітлене Вами птання доступно за посиланням http://dmsu.gov.ua/posluhy/dokumentuvannya-inozemtsiv/719-vidacha-posvidki-na-timchasove-prozhivannya

Якщо коротко, то вказане означає, що за умови існування міжнародного договору України з іншими державами світу, у якому не передачаєтсья медичного полісу для іноземців і передбачена можливість отримувати іноземцям медичні послуги на правах, на яких їх отримують громадяни України, то такий поліс не потрібний. Міжнародних договорів в України чимало, а тому не назову Вам якійсь конкретний, який містить такі умови. А теоретично це можливе, оскільки міжнародні договори, за умови їх ратифікації, мають перевагу над нормами національного законодавства.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus