USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Запитай юриста
[13 Травня 2016 13:02] Андрій: Чи можна залучити в члени ліквідаційної комісії організації працівника іншої установи? Якщо так, то на підставі яких НПА? (Працівник переходить в іншу установу, але він потрібен нам для завершення ліквідації)
Відповідь юриста:
Нормативними документами склад ліквідаційної комісії у разі "самоліквідації" (тобто не банкрутства, примусової ліквідації з інших підстав) підприємства не регламентовано. Як правило, до складу комісії входять, зокрема, керівник підприємства (як голова ліквідаційної комісії), головний бухгалтер та інші працівники підприємства. Також до нього може бути включено осіб зі сторонніх організацій (наприклад, фахівців з аудиторської чи юридичної фірми). При ліквідації підприємства, у статутному фонді якого є державна частка, до складу комісії обов’язково включається представник власника держмайна відповідного державного органу. (Тут керуєтесь статтею 105 Цивільного кодексу України).

Якщо йдеться мова про державну установу, тут слід керуватись Порядком здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженим постановуою КМК від 20 жовтня 2011 р. N 1074.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus