USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[20 Травня 2016 11:11] Оксана: Доброго дня. У мене уточнююче питання. Я фактично проживаю (але не зареестрована) у приватному будинку, яким володіє чоловік. І бажаю подати заяву на субсидію. Чула, що можна оформити договір найму житла між двома фізичними особами без погодження у нотаріуса і вже на підставі нього подавати документи на субсидію. Але у соцзахисті мені сказали, що цей договір обов'язково потрібно завірити у нотаріуса. У одній із ваших відповідей я прочитала, що все ж можливо його оформити і без витрачання чималих коштів і часу на нотаріуса (на підставі стаття 811 Цивільного кодексу України). Як ви порадите аргументувати свою позицію співробітникам цієї служби, щоб вони прийняли у мене заяву на субсидію на основі незавіреного нотаріусом договору найму житла? Лише сказати про цю статтю чи можливо ще якісь є важелі? Дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Такий договір, якщо він укладається на строк до 3 років, не потрібно обов'язково нотаріально посвідчувати. Працівникам соцзахисту з цього приводу порадьте уважніше прочитати Цивільний кодекс, а також роз’яснення Мін’юсту від 05.01.2011 року щодо договору найму (оренди) житлового приміщення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus