USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[25 Травня 2016 16:00] Janny: Допоможіть, будь-ласка! Адміністрація школи змушує мене написати заяву на звільнення, за власним бажанням, напередодні відпустки і виплати коштів на оздоровлення, погрожуючи "підняти" скарги на вчителя за 3 роки (жодна не підтвердилась і не була офіційно розглянута) та звільнити. При цьому, завуч з директором, в день такої "розмови" приходять на 2 останні уроки, без жодного попередження (жодного разу за 3 роки не попереджали про те, що прийдуть на урок, для його контролю та аналізу) і сиділи цілу пару(на одному уроці вдвох, а на 2 - залишилась завуч). Конспект уроку був, відповідав календарному плану. Чи має право директор звільнити мене, таким чином? При аналізі уроку говорила, що я погана людина, думаю лише про гроші, не люблдю дітей і я погана донька своїй матері. (Директорка дізналась від колег, що в мене тяжко хвора мати і завтра її везуть до обласної лікарні).
Відповідь юриста:
Доброго дня! Таким чином Вас звільнити він не має права (скарги за три роки, тим більше якщо вони не підтвердились, і у зв'язку із такими скаргами до Вас не вживались заходи дисциплінарного вплаву, на сьогодні не мають жодного юридичного знчення). А раз у вас такий конфлікт і відверта агресія з боку роботодавця – можете звернутись із заявою в поліції про вчинення щодо Вас кримінальнго правопорушення, передбаченого ст. 172 КК України (грубого порушення законодавства про працю). Адже відповідно до частин першої, шостої статті 6 Конституції України кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Громадянам гарантується захист від незаконного звільнення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus