USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[7 Червня 2016 19:53] Olena: Доброго дня! Потрібна ваша допомога у вирішенні питання, а саме: 27 років тому моя мама вдруге вийшла заміж. Проживають удвох в приватному будинку, власником якого був її чоловік (після розлучення з першою дружиною йому дісталося дві кімнати в приватному будинку, далі разом з моєю мамою вони добудували повноцінний дім). Мама офіційно прописана в будинку 23 роки. За життя її чоловік подарував будинок та землю своєму сину (який не проживає та не зареєстрований в цьому будинку) без її відома. Але після смерті чоловіка його син оформив право власності на будинок і землю та пішов до Державної міграційної служби і зняв з реєстрації мою маму (дружину свого батька) без її відома, хоча після смерті батька обіцяв її не турбувати. Про те, що вона знята з реєстації я дізналася при спробі оформити документи на субсидію - де їй було відмовлено, бо вона вже там не зареєстрована. На протязі всього життя з сусідами жила в злагоді, комунальні послуги сплачує вчасно та в повному обсязі.

Моя мама є Ветераном праці, має орден “Знак Пошани”, має статус Діти війни а найгірше - є онкохворою.

У мене запитання чи правомірно хвору людину на 80 році життя викинути на вулицю без попередження і рішення суду. А як же ст. 47 Конституції України - “Ніхто не може бути примусово позбавлений житла інакше як на підставі закону за рішенням суду“? І ще важливе питання: де їй жити, отримувати пенсію і куди звертатися за лікуванням, якщо вона без реєстрації. Підкажіть , як можна вирішити питання? Дякую.
Відповідь юриста:
Відповідь юриста поки що відсутня.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus