USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[13 Червня 2016 14:39] Читачка: Доброго дня! У 1989 році купила у підприємстві, де працювала (тепличний комбінат) квартиру у двохквартирному житловому будинку. На руках маю «Типовий договір купівлі-продажу житлового будинку присадибного типу з надвірними будівлями», де зазначено, що будинок розташований на присадибній земельній ділянці розміром 0,04 га. Землевпорядник сільської ради сперечається зі мною, що це ї є моя норма землі, бо там 2-х квартирний будинок і виділяється для будівництва 0,08 га так само, як і під індивідуальне будівництво, і ділиться у моєму випадку на двох по 0,04 га кожному.

Юрист із земельного відділу району, а також депутат сільської ради тодішнього скликання пояснюють мені, що 0,04 га це майнова частина, де будується будинок, хлів, льох і інше, а решта землі до 0,08 га (у 1989 норма під забудову становила 0,08 га), тобто 0,04 га додається при наявності землі. Таке представником сільської ради не призначається. Виходить, що хто живе у 2-квартирних будинках приречені. Вважаю, що це дискримінація в законі, якої взагалі не повинно бути. Як вважаєте ви?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Ситуація тут в наступному. Норма земельної ділянки, яка виділяється для тих чи інших потреб, може бути законодавчо визначеною більшою, а ніж фактично відведена в конкретному випадку. Як розумію, у вашому випадку на момент придбання квартири у вказаному двоквартирному будинку, за вказаним будинком було виділено всього 0,04 га, а не 0,08 га. Тому законних підстав стверджувати про належність прибудинкової території для вказаного будинку в розмірі 0,08 га, з огляду на діючи тоді норми, без наявності відповідного рішення компетентного органу, який виділяв земельні ділянки, немає.

Я не можу стверджувати, що це дискримінація, оскільки кожен випадок є унікальним та індивідуальним, і не завжди може бути виділено землі в максимально допустимих законодавством площах.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus