USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[13 Червня 2016 15:28] elina: Доброго дня! В мене запитання, що стосується охорони здоров"я.

Проживаю в селі і там прописана, але в звязку з вагітністю хочу стати на облік не по місцю прописки, а в місті Нововолинську, що знаходиться ближче (3 км) від моєї домівки. В районну лікарню ж їхати треба біля 20 км по розбитій дорозі. Працюю в м. Нововолинськ.

Після відвідування дільничого мені повідомили, що потрібно заплатити благодіний внесок у сумі приблизно 500 грн., але тепер від цього всі відхрещуються, нібито ми нічого не казали, і взагалі внесок на добровільних засадах. Відмову аргументували відсутністю фінансування іногородніх та конфліктом з головним лікарем, до якого я звернулась з поясненнями за благодійні внески.

То ж в мене таке запитання: ЧИ МОЖУ Я СТАТИ НА ОБЛІК В ЖІНОЧУ КОНСУЛЬТАЦІЮ НЕ ЗА МІСЦЕМ ПРОПИСКИ. І ЯКІ ДОКУМЕНТИ ТА ПОСТАНОВИ ЦЕ ПІДТВЕРДЖУЮТЬ? МОЖЛИВО ПОРТІБНО ПРИНОСИТИ В ЛІКАРНЮ ДОВІДКУ З РОБОТИ, ПИСАТИ ЯКІСЬ ЗАЯВИ НА ІМ'Я ГОЛОВНОГО ЛІКАРЯ?? ЧИМ МЕНІ КЕРУВАТИСЬ, ЩОБ ВИПРАВИТИ СИТУАЦІЮ?
Відповідь юриста:
Добного дня! Як на мене вимоги про сплату благодійного внеску є незаконними, оскільки стаття 8 Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я", а також у Конституції України йдеться про безплатність медицини.

Також Вас повинні прийняти на облік і у Нововолинській міській лікарні, що Ви можете обґрунтувати положенням статті 38 Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я", яка передбачає право кожного пацієнта, коли це виправдано його станом, бути прийнятим в будь-якому державному лікувально-профілактичному закладі за своїм вибором, якщо цей заклад має можливість забезпечити відповідне лікування. Скоріш за все посадовці лікарні керуються їх внутрішніми, погодженими із Нововолинською міською радою, документами, де щось розписане на зразок що фінансуюється з міського бюджету лише ті пацієнти, що зареєстровані.

Для вирішення цього питання рекомендую Вам звернутись письмово та на особистому прийомі до головного лікаря міської лікарні, користуючись названими законодавчими аргументами.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus